Societatea de Transport Bucureşti (STB) va construi o autobază electrică și va moderniza 70 de tramvaie, după ce Consiliul General al Municipiului București (CGMB) i-a majorat cu 301 milioane de lei capitalul social, marți, printr-o hotărâre. 

foto Jean Mihai Pîlșu

Capitalul social al STB a ajuns, astfel, la valoarea de 477 de milioane de lei, sumă din care 99,89% este deţinut de Primăria Capitalei, iar 0,11%, de judeţul llfov.

Directorul general al STB, Adrian Criţ, a declarat la şedinţa Comisiei de transporturia CGMB, în 30 ianuarie, preciza că autobaze electrică va fi construită pe un teren din Giulești, aflat în proprietatea societății, iar investiţia se ridică la valoarea de 42 de milioane de lei.

Totodată, modernizarea a 50 de tramvaie V3A va costa 176,3 milioane de lei, a 20 de tramvaie Tatra, suma de 65,45 milioane de lei, iar finalizarea unui tramvai Bucur LF,  6,8 milioane de lei. Restul banilor vor fi utilizați pentru reparaţii capitale pentru patru caroserii de tramvaie V3A (3,22 milioane de lei), reparaţii generale pentru patru caroserii de tramvaie (7,54 milioane de lei.

author avatar
Ilie Radulescu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version