Președintele PMP, Eugen Tomac, critică PSD că nu este capabil să finalizeze de 6 ani o porțiune de 3,5 km de autostradă la intrarea în București.

“Proiectul <0+0,00km> autostradă. Au promis că vor construi peste 1000 de km de autostradă, dar din 2012 nu pot finaliza un tronson de 3,5 km de intrare în Capitala. Ati ghicit! E vorba de PSD! Intregul USL inaugura in iunie 2012 o parte din autostrada “Braşov- Bucureşti”: tronsonul Bucureşti – Ploieşti, mai puţin intrarea în capitală. Am solicitat în repetate rânduri Guvernului să-mi comunice care este stadiul lucrărilor privind construcţia de autostrăzi şi, îndeosebi, care este stadiul tronsonului care se construieşte de 8 ani la intrarea în Bucureşti”, a scris Tomac duminică, pe Facebook.

Peşedintele PMP mai arată că actualul ministru al Transporturilor, Lucian Şova, i-a asigurat cetăţenii că tronsonul de 3,5 km de la intrarea din Bucureşti va fi gata până pe 26 iulie, însă realizarea acestuia a rămas doar pe hârtie:

“Anul trecut, pretinsul ambiţios Guvern, care ne indemna “să îndrăznim sa credem în el” (propunerea chiar s-a dovedit îndrăzneaţa), mi-a comunicat luna noiembrie 2017 ca fiind termenul de dat în folosinţă a tronsonului. Cum povestea a rămas poveste, am solicitat din nou clarificări în acest an, iar Ministerul Transporturilor ne-a asigurat, “pe documente”, ca 26 Iulie a.c. va fi momentul mult aşteptat: vom da in folosinţă intrarea în Bucureşti pe autostrada “Braşov-Bucureşti”. E august, iar ce e <pe documente> a rămas doar acolo. După constante amânări, traficul pe centura capitalei este încă un infern, iar intrarea in Bucureşti de pe autostrada nu exista in realitate nici după 8 ani. Propun un exercitiu de imaginaţie: in acest ritm <susţinut>, câte decenii vom număra pana la finalizarea intrării in Braşov?”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version