Traficul de la Aeroportul Internaţional Timişoara se menţine în creştere şi în prima lună a acestui an: 113.023 de pasageri au ales să zboare cu avionul în ianuarie, cu 75% mai mulți față de aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost înregistraţi 64.614 pasageri.

aeroport timisoara iarna

Totodată, dacă în cursul lunii ianuarie 2016 au decolat şi au aterizat 866 de curse aeriene, numărul acestora a crescut acum cu 61%, iar companiile aeriene au operat 1.397 zboruri.

De asemenea, gradul de încărcare al aeronavei a crescut. În medie, fiecare aeronavă a transportat 80 de persoane, faţă de 74 de pasageri – media pe aeronavă în ianuarie anul trecut.

Şi traficul cargo este în creştere, de la 289 de tone transportate în ianuarie 2016, în prima lună a acestui an au fost înregistrate 336 tone, în creştere cu 16%.

Aceşti indicatori nu fac decât să ne confirme că aeroportul merge pe un trend ascendent, deoarece a crescut şi gradul de încărcare al aeronavelor, nu doar numărul curselor şi al pasagerilor. Este evident că tot mai mulţi pasageri din regiunea de  vest a României, dar şi din Ungaria şi Serbia, aleg să circule cu avionul pe distanţe medii şi lungi, în defavoarea transportului cu autoturismul, trenul sau autocarul”, a declarat directorul aeroportului, Daniel Idolu.

Destinaţiile favorite au rămas şi în luna ianuarie metropolele Bucureşti, Londra şi Munchen.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version