CFR Călători a reluat circulația trenurilor pe 7 rute după ce fuseseră eliminate, iar o nouă garnitură a intrat pe traseul Sibiu – Sighișoara și retur, la solicitarea călătorilor. Trenurile circulă în regim Regio şi sunt accesibile din punct de vedere al prețului biletelor.

tren, pasageri, CFR Calatori

Pe ruta Paşcani – Târgu Neamţ au fost reintroduse 12 trenuri, cu o durată de parcurs de 40 de minute pe sens. Preţuri: 4,5 lei călătoria şi 94,5 lei abonamentul lunar cu număr nelimitat de călătorii.

Pe ruta Sighișoara – Odorhei și retur distanţa se parcurge în 2 ore iar un bilet clasa a 2-a costă 7 lei şi un abonament lunar, 147 lei.

Pe ruta Remetea Mică – Timişoara Nord circulă 6 trenuri în o oră pe sens. Preţuri: 5,50 lei un bilet la clasa a 2-a şi 115,50 lei abonamentul.

Între Târgovişte şi Pietroşiţa circulă 4 trenuri ce parcurg distanța în aproximativ o oră. Un bilet clasa a 2-a costă 5,50 lei iar un abonament lunar, 115,50 lei.

Distanța Alexandria – Zimnicea și retur este parcursă de 4 trenuri, în aproximativ o oră, ce deservesc locuitorii tuturor localităţilor din parcurs (Zimnicea, Soimu, Pauleasa, Smardioasa, Branceni și Tiganesti), asigurându-le conexiunea cu Bucureștiul, prin Roșiori, și cu alte localități de pe harta feroviară a județelor Teleorman, Olt și Dolj. Un bilet la clasa a 2-a costă  7  lei iar un abonament lunar cu număr nelimitat de călătorii, 147 lei.

Pe ruta Caracal – Corabia circulă 6 trenuri, dus-întors în aproximativ o oră, ce deservesc locuitorii tuturor localităţilor din parcurs: Corabia, Vișina Veche, Vișina, Studina, Studinița, Frăsinet, Deveselu, Grupa Tehnică Caracal și Canton 239+700. Un bilet clasa a 2-a costă 7 lei iar un abonament lunar cu număr nelimitat de călătorii, 147 lei.

Beneficiarii direcți ai acestor trenuri sunt navetiștii –și persoane al căror loc de muncă depinde de legătura cu localitățile limitrofe, elevii şi studenții – aceştia din urmă având 75% reducere la abonamentil lunar.

author avatar
Madalin Bulf
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version