Deși cele mai multe dintre mijloacele de transport în comun din București sunt mizerabile și par să se dezintegreze, sute de mii de români continuă să circule fără probleme cu acestea.

Mai mult, un raport realizat de specialiștii de la Eurostat arată că aproximativ un bucureștean din doi este mulțumit de condițiile oferite de Societatea de Transport București.

Și asta încă înainte să aibă loc revoluția promisă de Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, după ce a obținut transformarea RATB în STB.

Sigur, ne uităm cu jind la Helsinki, Viena sau Zurich, unde peste 93% dintre locuitori sunt mulțumiți de condițiile oferite de transportul în comun. Vorbim aici de țări în care inclusiv politicienii preferă să meargă cu tramvaiul sau metroul la muncă pentru a face economii pentru că ei nu beneficiază de pensii speciale cum se întâmplă în România.

În schimb, suntem cu mult peste orașe precum Reykjavik sau Nicosia, unde doar patru locuitori din 10 sunt mulțumiți de condițiile oferite, Napoli sau Roma, unde doar o treime dintre locuitori sunt mulțumiți de condițiile oferite și, mai ales, de Palermo, unde doar unul din 10 locuitori este mulțumit de condițiile oferite.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version