Locuitorii din Sectorul 4 al Capitalei şi cei care au drumuri frecvente prin zonă vor fi loviţi, din nou, de năpasta unui mega-şantier.

Pentru că reprezentanţii Primăriei de sector, în frunte cu edilul Daniel Băluţă, anunţă începerea lucrărilor de lărgire a Şoselei Berceni.

Această şosea ar urma să fie extinsă cu câte o bandă pe fiecare sens, iar cu această ocazie se vor face şi lucrări de modernizare la reţeaua de iluminat public-stradal şi la reţeaua de apă-canal.

Băluţă dă asigurări că lucrările se vor finaliza până la sfârşitul anului viitor, dar locuitorii din zonă sunt ferm convinşi că termenul dat este unul ultra-optimist.

“Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a semnat ordinul de începere a lucrărilor de extindere şi modernizare a reţelei de iluminat public stradal pe Şoseaua Berceni, tronsonul dintre Apărătorii Patriei şi Şoseaua de Centură.

În paralel cu aceste lucrări, au fost demarate şi lucrări edilitare precum modernizarea reţelelor de apă-canal şi cele de distribuţie a gazelor. Şantierul va fi deschis ca urmare a faptului că au fost obţinute deja toate avizele prevăzute de lege pentru lărgirea Şoselei Berceni cu încă o bandă pe fiecare sens de circulaţie, lucrările efective urmând să înceapă de săptămâna viitoare.

Supralărgirea Şoselei Berceni este unul dintre cele trei mari proiecte de infrastructură aflate în lucru la nivelul Sectorului 4. Lucrări similare se desfăşoară pe Strada Turnu Măgurele, tronsonul cuprins între Apărătorii Patriei şi intersecţia cu Bulevardul Constantin Brâncoveanu, precum şi pe Strada Luica, tronsonul cuprins între intersecţia cu Bulevardul Constantin Brâncoveanu şi Şoseaua Giurgiului.

În plus, Administraţia Locală a demarat lucrări de reabilitare a Bulevardelor Tineretului, Alexandru Obregia şi Constantin Brâncoveanu, lucrări ce presupun, pe lânga amenajarea de parcări în spic şi reamenajarea spaţiului verde, şi reabilitarea trotuarelor aferente acestor bulevarde, precum şi modernizarea tuturor reţelelor de utilităţi.

Este pentru prima dată în ultimii 28 de ani când la nivelul Sectorului 4 se lucrează coordonat cu Primăria Capitalei şi, tot ca o premieră, modernizarea reţelelor de utilităţi se realizează înainte de lucrările de asfaltare.

Acest lucru înseamnă dezvoltare, înseamnă paşi mari către normalitate. N-am fi putut discuta astăzi despre aceste lucruri fără sprijinul Primarului General, doamna Gabriela Firea, căreia îi mulţumim pentru că vine în ajutorul locuitorilor Sectorului 4”, a fost mesajul transmis de edilul Sectorului 4 şi de subalternii săi.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version