Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu și-a anulat toate ieșirile publice, după ce a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Petre Roman și Voican Voiculescu în dosarul Mineriadei / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

UPDATE! Guvernul a aprobat pentru transportatori compensarea a 13 bani/l la motorină

UPDATE: Hotărârea de Guvern (HG) nr. 153 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 153/23.02/2024.

Guvernul a aprobat, în ședința de joi, Hotărârea privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea creșterii accizei la motorina utilizată drept combustibil pentru motor.

foto: Jean-Mihai Pîlșu

Precizările Executivului:

Prin acest act normativ, Guvernul va restitui operatorilor de transport rutier, licențiați în România, suma de 13 bani pe litrul de motorină achiziționată, pentru stoparea creșterii prețurilor aferente operațiunilor de transport rutier de mărfuri sau persoane, care determină majorarea costurilor și pentru alte produse și servicii.

Vor beneficia de acest sprijin operatorii care desfășoară activități de transport rutier de mărfuri în cont propriu sau contra cost, cu autovehicule cu o greutate brută maximă autorizată de cel puțin 7,5 tone și despre cei care desfășoară activități de transport de persoane, regulat sau ocazional, cu excepția transportului public local de persoane.

Compensarea creșterii accizei la motorină se realizează prin restituirea trimestrială a sumelor menționate, operatorilor economici licențiați în România.

Ajutorul se acordă până la data de 31 decembrie 2024, iar bugetul total maxim estimat este de 180 de milioane lei. Plata ajutorului se face trimestrial, în baza unei cereri de compensare. Ajutorul se acordă pentru motorina achiziționată începând cu 30 de zile anterioare publicării în Monitorul Oficial.

Furnizorul ajutorului de stat este Ministerul Finanțelor, iar administrator al schemei de ajutor de stat este Autoritatea Rutieră Română (ARR).

Actul normativ detaliază condițiile și documentele necesare pentru ca operatorii economici și vehiculele să îndeplinească criteriile de eligibilitate pentru compensare.

Download (PDF, 657KB)

Download (PDF, 313KB)

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv