Ediția specială Camp Jeep® sărbătorește 75 de ani de istorie a mărcii și reunește membrii clubului și entuziaștii din toată Europa în adunarea anuală a Jeep® Owners Club (JOG), ce va avea loc anul acesta între 2 și 5 iunie în Basella, în inima regiunii Lleida din Spania.

160426_Jeep_Camp_01

Dată a fost aleasă special pentru a sărbători apariția brandului Jeep pe 5 iunie 1941, atunci când primul Willys MA ieșea de pe linia de producție.

Fiind cel mai mare eveniment 4×4 dedicat clienților din Europa, Camp Jeep® reprezintă un gest omagial adus posesorilor mai popular vehicul 4×4 din lume, iar această ediție jubileu vine să sărbătorească un brand cu o statură care a adus inovații, noi nișe și modele marcante în segmentul SUV-urilor.

Lansat în 2014, Jeep® Owners Club (JOG) este singurul fan club oficial, administrat direct de brandul Jeep®, activ în 24 de țări din zona EMEA și format din 64.000 de membri. Anul acesta, în jur de 400 de modele Jeep și peste 2.500 de pasionați Jeep® sunt așteptați să participe în cele patru zile de aventură 4×4, libertate și activități în aer liber în cel mai pur stil Jeep Jamboree.

  • JOG va fi lansat și în România anul acesta, iar membrii comunității se vor bucura de o listă lungă de privilegii, precum evenimente dedicate, produse de merchandising unice, dar și de acces la revista oficială a clubului.

În Statele Unite, evenimentele Jamboree reprezintă întâlniri dedicate condusului în off-road, bazate pe latura emoțională a numeroasei familii Jeep®, care oferă, în același timp, șansa de a gusta din plin spiritul de aventură și capacitatea 4×4 oferită de acest brand legendar chiar în mijlocul naturii sălbatice. Începând din anul 1953, când primul eveniment Jamboree a avut loc pe legendarul traseu Rubicon Trail din munții Sierra Nevada, aceste reuniuni au fost o parte esențială a brandului, facilitând dezvoltarea conceptului de interacțiune socială înainte de apariția oficială a primei rețele sociale. Participanții la Camp Jeep® vor testa capacitățile și spiritul “go-anywhere, do-anything” oferite de modelele Jeep® într-un mediu unic și pitoresc, unde vor putea împărtăși experiențele cu alți pasionați.

Dar acest an special impune o desfășurare specială, așa că, pentru prima dată, două dintre cele mai extraordinare concepte create vreodată pentru Moab Ester Jeep Safari vor traversa oceanul Atlantic pentru a se alătura Camp Jeep® în Spania. Acești doi supereroi al conceptelor sunt reprezentați de Jeep Trailcat și Jeep Comanche, două prototipuri unice create pentru ediția cu numărul 50 a Easter Jeep Safari, evenimentul 4×4 care atrage anual mii de fanatici off-road în Moab, Utah. Ca un omagiu adus camionetelor Jeep din trecut, conceptul Jeep Comanche – bazat pe noul Renegade – este inspirat la exterior din designul militar și civil al modelelor clasice Jeep, în timp ce Jeep Trailcat duce performanța 4×4 la extrem grație unui motor V8 HEMI Hellcat de 6,2 litri cu 707 cai putere.

În timp ce participanții își pot aduce propriile modele la eveniment, edițiile aniversare Jeep® 75th Anniversary create pentru a omagia istoria de 75 de ani a brandului Jeep vor fi prezentate tuturor celor care iau parte la eveniment, pentru prima dată după debutul consumat recent la Salonul Auto de la Geneva. Oaspeții vor avea ocazia să afle mai multe despre și să conducă întreaga gamă Jeep, inclusiv modelul Grand Cherokee, cel mai premiat SUV din toate timpurile, legendarul Wrangler, compactul Renegade – cu cele mai bune performanțe off-road din segment și versatilul Cherokee – cea mai bună combinație între designul de ultimă generație și performanță 4×4 desăvârșită marca Jeep®.

Camp Jeep 2016 | Bassella, Spain

Toate piesele principale din colecția de concepte Jeep® dar și vehicule echipate cu accesorii Mopar vor fi de asemenea expuse pe durata celor patru zile de tabără. Mai mult, pentru a amplifica legătura dintre modelele Jeep de astăzi și cele clasice, o serie de vehicule istorice vor fi expuse în cadrul evenimentului: imbatabilul Willys-Overland MB din 1941, Willys Wagon din 1946 – primul SUV din industria auto – și Jeep Wagoneer din 1963, primul SUV premium de mari dimensiuni.

Participanții vor avea acces la toate activitățile din cadrul Camp Jeep®, inclusiv sesiuni de condus în off-road pe trei trasee special pregătite, care se întind pe o lungime de 50 de km și care oferă diferite grade de dificultate. De asemenea, este inclusă și instruirea din partea Jeep® Academy.

Pe lângă condusul în regim de off-road, o gamă largă de activități va fi oferită în cadrul Camp Jeep®, precum sesiuni de canoe, volei pe plajă, yoga și cursuri de flamenco. Nu în ultimul rând, pentru a sărbători cum se cuvine 75 de ani de Jeep, un artist internațional va fi invitatul surpriză al evenimentului și va susține un concert care să completeze atmosfera de sărbătoare.

Jeep Trailcat

Conceptul Jeep Trailcat este întruchiparea extremă a unei mașinării de off-road ce se simte la fel de bine pe traseele dificile din Moab sau pe porțiunile de viteză. Acesta folosește un motor V8 HEMI Hellcat de 6,2 litri cuplat la o transmisie manuală cu șase trepte, gestionată cu ajutorul unui schimbător personalizat inscripționat cu emblema Hellcat și este capabil să-și lase adversarii în urmă, ascunși sub un nor mare de praf. Pentru a putea monta motorul de 707 cai putere pe conceptul Trailcat, designerii au mărit ampatamentul conceptului cu 30,5 centimetri, iar pentru un aspect mai fluid, parbrizul a fost micșorat cu aproximativ 5 centimetri.

Elementele Mopar de la exterior includ o capotă Power Dome ventilată, grilă frontală în nuanța Satin Black, faruri cu LED, lumini de ceață și protecții laterale suplimentare.

Look-ul robust tipic modelelor off-road este accentuat de spoilerele față/spate din oțel, jantele de 17 inci și imensele anvelope BFGoodrich Krawler T/A KX de 39,5 inci, împreună cu punțile față/spate Dana 60 și amortizoarele Fox.

Elementele subtile de design, precum logo-ul Hellcat de pe aripile față și emblema Trailcat de pe lateralul capotei, sunt un indiciu pentru puterea care toarce sub caroserie și face ca acest concept să fie departe de un Wrangler obișnuit. Interiorul simplu dar funcțional oferit de Trailcat oferă scaune sport de tip scoică din fibră de carbon similare cu cele regăsite pe Dodge Viper, tapițerie din piele Katzkin și cusături contrastante.

Jeep Comanche

Bazat pe Jeep Renagade, conceptul Comanche a fost conceput pentru performanțe off-road cuplate cu un caracter practic de top. Ca un omagiu adus camionetelor Jeep din anii trecuți, Comanche afișează un design exterior cu elemente militare și civile împrumutate de la modelele clasice Jeep.

Vopseaua specială “Beige Against the Machine” ce acoperă caroseria conceptului Comache este plasată în antiteză cu capota Satin Black, efect la care contribuie și grila frontală joasă, troliul, bara spate din oțel, plafonul din material textil și roata de rezervă amplasată în benă. Ampatamentul a fost mărit cu peste 15 centimetri comparat cu modelul Renegade de serie pentru ca prototipul să poată primi bena lungă de 1,5 metri.

La interior, Comanche este dotat cu huse personalizate pentru scaune, pedale și praguri, plus covorașe Mopar all-weather. Pentru performanțe de top în regim de off-road, inginerii au optat pentru componente Jeep Performance, inclusiv protecții laterale, un troliu și un kit de suspensie care ridică garda la sol cu 5 centimetri. Comanche rulează pe un set de jante de 16 inci echipate cu anvelope BFGoodrich All Terrain T/A de 32 de inci. Sub capotă lucrează un motor diesel L4 de 2 litri conectat la o cutie de viteze automată cu nouă rapoarte și Jeep Active Drive Lock, soluție ce include modul Low Range și un diferențial spate blocabil.

author avatar
Gabriel Andrei
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version