Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

GREVĂ în Educație: Sindicatele critică negocierile de formă din partea lui Ciucă și Ciolacu / POLITICĂ: Guvernul a adoptat OUG cu majorările propuse dar refuzate de sindicate / Iohannis: „Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenenle naționale?” /

Breaking News:

Miniştrii de externe ai UE discută despre interzicerea exporturilor de aur ruseşti către blocul comunitar

Miniştrii de externe din Uniunea Europeană (UE) discută luni, la Bruxelles, despre un nou pachet de sancţiuni contra Rusiei ca urmare a agresiunii militare a acesteia împotriva Ucrainei.


Va fi dezbătută propunerea Comisiei Europene de a interzice exporturile de aur ruseşti către blocul comunitar. În iunie, G7 a anunţat o interdicţie asupra exporturilor de aur ruseşti. SUA, Regatul Unit, Canada şi Japonia au impus deja o asemenea sancţiune.

Cel mai mare cumpărător de aur rusesc este Regatul Unit (membru al G7, deși a părăsit UE), cu 290 de tone în anul 2020 contra sumei de 16,9 miliarde de dolari.

O altă propunere vizează adăugarea unor noi nume din Rusia pe lista neagră a UE.

„Moscova trebuie să continue să plătească un preţ greu pentru agresiunea sa”, a declarat vineri şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

De asemenea, miniştrii de externe din UE urmează să aprobe un „’acord politic” pentru deblocarea celei de-a cincea tranşe, în valoare de 500 de milioane de euro, din cadrul Instrumentului european pentru pace, pentru a finanţa achiziţia de armamente furnizate Ucrainei.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv