Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: RA-APPS menține misterul în scandalul vilei „Împăratului” / „Stabilirea destinaţiei acestui imobil nu este în competenţa noastră” / POLITICĂ: Coaliția PSD-PNL legalizează traseismul aleșilor locali, cu 3 luni înainte de alegeri / COPY-PASTE Dragnea /

Breaking News:

Test ordonat de Putin: Rusia a lansat o rachetă balistică Bulava de pe un nou submarin nuclear

Submarinul „Generalism Suvorov” a lansat, joi, o rachetă intercontinentală balistică Bulava din apele Mării Albe (la est de Finlanda), cu o încărcătură utilă, care şi-a atins ţinta situată pe poligonul de testare Kura din Kamceatka, în Extremul Orient rus.


„Echipajul noului submarin cu rachete strategice „Generalisim Suvorov’, după proiectul Borei-A, a lansat cu succes racheta balistică Bulava în cadrul ultimei etape a testelor de stat”, a anunţat Ministerul rus al Apărării, într-un comunicat.

În două discursuri ţinute în septembrie, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că va utiliza, dacă va fi necesar, arme nucleare pentru a apăra Rusia în războiul său în Ucraina, stat vecin pe care Rusia l-a invadat la ordinul său în urmă cu peste opt luni.

La sfârşitul lunii octombrie, Rusia a efectuat un exerciţiu de „lansare nucleară masivă” ca răspuns la un presupus atac asupra sa.

Racheta Bulava este concepută să poată transporta până la zece focoase nucleare independente, între 50 şi 150 de kilotone.

„Generalisim Suvorov”, un submarin cu rachete balistice cu propulsie nucleară din a patra generaţie, construit la şantierul naval Sevmaş, în portul arctic Severodvinsk, urmează să se alăture Flotei Rusiei din Pacific.

Moscova declară că nava este echipată cu sisteme de navigaţie de ultimă generaţie, radiotehnică, sonare şi sisteme de armament cu rachete şi torpile.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv