Naționala de fotbal a Angliei a obținut, duminică, calificarea în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Rusia, după ce a bifat una dintre cele mai categorice victorii din istorie, 6-1 cu Panama.
La finalul textului aveți Rezultatele și Clasamentele: A II-a Etapă pentru Grupele A, B, C, E, F și G. Prima Etapă pentru grupa H!

Spre deosebire de partida din prima etapă, victoria chinuită cu Tunisia, 2-1, englezii au reușit să-și regleze tirul și să fie mult mai eficienți la finalizare, transformând în gol șase dintre numeroasele ocazii avute la poarta adversă.

Balul a fost deschis în minutul 8, când John Stones a punctat cu o superbă lovitură cu capul. Iar până la pauză a fost măcel la poarta dinamovistului Jaime Penedo, apărarea panameză fiind din cu totul alt film.

Asta pentru că după 45 de minute tabela arăta un neverosimil 5-0 pentru Anglia. Kane a transformat cu siguranță două penaltiuri, în minutele 22 și 45, Lingard a punctat cu un șut superb, în minutul 36, iar Stones a făcut și el dubla în minutul 40, după o schemă incredibilă în urma căreia englezii au apucat să șuteze de trei ori pe poartă la aceeași fază.

Văzuți cu sacii în căruțe, englezii nu au mai forțat după pauză, dar chiar și așa ei au mai ratat câteva ocazii importante și au mai punctat o dată, prin același Kane, care a realizat tripla în minutul 62, după ce a deviat decisiv șutul unui coechipier.

În minutul 78, Felipe Baloy a intrat în cartea de istorie a fotbalului din Panama reușind primul gol al naționalei țării sale la un turneu final de Campionat Mondial, spre deliciul miilor de fani din tribune.

Anglia – Panama s-a terminat 6-1 și englezii merg la braț alături de Belgia în optimile de finală ale Campionatului Mondial. Culmea este că cele două formații sunt la egalitate perfectă, au câte 6 puncte și golaveraj 8-2, astfel că, dacă meciul lor direct din ultima etapă se va încheia la egalitate, câștigătoarea grupei s-ar putea decide în funcție de clasamentul fair-play sau chiar la tragere la sorți.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version