Naționala de fotbal a Angliei s-a calificat sâmbătă, pentru prima dată după 28 de ani, în semifinalele unui turneu final de Campionat Mondial.
La finalul textului aveți Clasamentele Finale și Echipele Calificate în Optimi, Sferturi și în Semifinale!

Anglia nu a strălucit nici în meciul cu Suedia, din sferturi, dar a obținut o victorie cinică, cu 2-0, la capătul unui meci pe care l-a controlat tactic.

Prima repriză, una extrem de modestă, a fost salvată, la nivel de impresie artistică, de golul reușit în minutul 30 de Harry Maguire.

Fundașul de 25 de ani a punctat cu o superbă lovitură cu capul, după un corner executat de Dele Alli. 

În partea a doua a jocului, Suedia a ieșit mai mult la joc, dar a pus rareori probleme. Iar atunci când a făcut-o, nordicii s-au lovit de un portar, Jordan Pickford, în mare formă.

Goalkeeperul lui Everton a intervenit magnific în trei momente importante și le-a interzis suedezilor șansa de a reveni în joc.

De partea cealaltă, deși cu un joc ultraeconomicos, englezii au făcut 2-0 în minutul 61. Dele Alli a dejucat pasul la offside făcut de suedezi și a punctat și el cu o lovitură cu capul.

Mai mult, pe final, oamenii lui Gareth Southgate puteau marca și golul de 3-0, dar Krafth a respins in extremis din fața lui Sterling, care scăpa singur la 6 metri de poarta goală a suedezilor.

Anglia – Suedia s-a terminat 2-0 și englezii joacă în a doua semifinală, miercuri, 11 iulie, de la 21.00, ora României. Kane și companie vor da piept cu Croația sau Rusia într-o partidă care se va disputa pe Lujniki, din Moscova.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version