Naționala de fotbal a Angliei este ultima formație calificată în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Rusia.
La finalul textului aveți Clasamentele Finale și Echipele Calificate în Optimi și în Sferturi!

Echipa antrenată de Gareth Southgate a reușit să treacă în optimi de Columbia. Englezii au câștigat meciul de marți seara la lovituri de departajare, după ce, în timpul regulamentar, au condus cu 1-0 și au fost egalați la ultima fază de joc.

În alte vremuri, la un meci Anglia – Columbia am fi anticipat un spectacol total, însă acum jucătorii celor două formații s-au întrecut în simulări, exagerări de contacte și mai ales proteste.

Au fost foarte mulți nervi pe Spartak Stadium, din Moscova, și prea puțin fotbal.

În prima repriză, englezii au fost mai prezenți în jumătatea de teren adversă, dar ocaziile au fost rare și nesemnificative. Ashley Young l-a întins pe Ospina, din lovitură liberă, iar Kane și Trippier au reluat alături.

De partea cealaltă, în prelungiri, Quintero a trimis un șut cu pământul și Pickford a reținut fără probleme. Anglia putea intra cu avantaj numeric la cabine, însă centralul american Mark Geiger nu a luat în seamă un cap în piept, infracțiune comisă împotriva lui Jordan Henderson.

În partea a doua a jocului, columbienii au continuat să fie extrem de nervoși și așa a venit și faza penaltiului acordat în favoarea Angliei în minutul 56. 

Carlos Sanchez l-a încălecat pe Harry Kane și tot atacantul lui Tottenham a transformat penaltiul, reușind să deschidă scorul.

Pe final, Anglia a făcut pasul în spate și s-a expus pericolelor. Iar marile ocazii ratate de Quadrado și Uribe au prefațat golul înscris de Yerry Mina, fundașul Barcelonei, în prelungiri.

Mina, ajuns deja la trei goluri la acest turneu final, a punctat cu o lovitură cu capul, dar și cu largul concurs al lui Trippier, care nu a reușit să respingă de pe linia porții.

S-a intrat în prelungiri, două reprize desfășurate în același scenariu, cu un joc anost și foarte mulți nervi. Singura ocazie remarcabilă a venit din partea lui Danny Rose, care a pătruns pe stânga și a ratat de puțin ținta cu un șut la colț.

La loviturile de departajare, ambii selecționeri au aruncat din start în luptă armamentul greu. Falcao și Cuadrado au punctat pentru columbieni, iar Kane și Rashford pentru englezi, toți patru cu execuții perfecte.

Seria a treia a adus prima ratare. Jordan Henderson a șutat bine, pe colț, dar moale și Ospina a reușit să respingă. Golul de 3-2, al lui Muriel, părea să ofere o șansă uriașă Columbiei.

Dar sud-americanii au căzut inexplicabile la ultimele două serii. Șutul lui Uribe a zguduit transversala, iar șutul slab al lui Bacca a fost scos fără probleme de Pickford. De partea cealaltă, Trippier a readus-o pe Anglia în joc, la 3-3, iar Eric Dier a înscris golul calificării cu un șut în forță, peste Ospina.

Anglia se impune și merge în sferturi, unde va da piept cu Suedia, sâmbătă, 7 iulie, de la 17.00, ora României, într-un meci care se va disputa la Samara.

Anglia revine în sferturile de finală ale Campionatului Mondial după o pauză de 12 ani, însă de această fază a competiției nu au mai trecut din 1990, de la Coppa del Mondo.

Și, apropo de turneul final din Italia, trebuie spus că marți seara englezii au reușit pentru prima dată în istorie să câștige un meci de Campionat Mondial ajuns la lovituri de departajare.

În 1990, englezii au pierdut semifinala cu Germania de Vest, după lovituri de departajare. În 1998, englezii au pierdut cu Argentina, în optimi, la lovituri de departajare. În 2006, Anglia a pierdut cu Portugalia în sferturi la lovituri de departajare. 

Culmea, cu o singură excepție, meciul câștigat cu Spania, în sferturi, la Euro 1996, blestemul penaltiurilor i-a năucit pe englezi și la Campionatul European. Ei au cedat cu Germania în semifinale, la Euro 1996, cu Portugalia în sferturi la Euro 2004 și cu Italia în sferturi la Euro 2012 tot la lovituri de departajare.

În acest moment este sigur că vom avea cel puțin o echipă din Europa în finală. Pentru că, în semifinale, învingătoarea dintre Anglia și Suedia va da piept cu Rusia sau Croația. 

Partea superioară a tabloului este mult mai spectaculoasă, cu Uruguay – Franța, Brazilia – Belgia și o semifinală de foc între învingătoarele din aceste două meciuri.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version