Belgia obține una dintre cele mai categorice victorii de la actuala ediție a Campionatului Mondial de fotbal, după ce luni seara s-a impus, cu 3-0, împotriva Panamei, debutantă la un turneu final.
La finalul textului aveți Rezultatele și Clasamentele pentru grupele A , B. C. D, E, F și G – după Prima Etapă!

Cu o mulțime de jucători atletici, dar bătrâni și cu un bagaj tehnic limitat, naționala din Panama a rezistat bine 60 de minute în fața uneia dintre echipele cu pretenții de la acest turneu final.

Belgia a avut doar vreo două momente favorabile în prima repriză, dar și acelea venite în urma unor gafe monumentale ale defensivei adverse. Mai întâi, Hazard a profitat de o pasă aiurea la portar și a scăpat singur, însă a șutat în plasa laterală. Apoi, șutul în forță al lui De Bruyne a fost scos greu de Penedo.

Duelul s-a rupt definitiv în minutul 47. Mertens a prins un vole de senzație, din lateral dreapta, și l-a lăsat fără replică pe goalkeeperul de la Dinamo București.

Conștienți că nu mai au nimic de pierdut, panamezii au ieșit mai mult la joc. Iar în minutul 55 au ratat o ocazie uriașă, Courtois blocându-l in extremis pe Murillo.

În minutul 68, o acțiune colectivă de toată frumusețea a adus golul de 2-0. Balonul a ajuns fără probleme în fața porții lui Penedo și Lukaku a îndeplinit o simplă formalitate.

Imediat Lukaku a reușit și golul de 3-0. Belgienii au scăpat pe contră, Hazard l-a lansat excelent pe atacantul lui Manchester United și Lukaku l-a executat elegant pe Penedo cu o scăriță de efect.

Pe final, panamezii au mai avut și ei două momente favorabile, dar șuturile de la distanță ale aceluiași Escobar au fost rezolvate fără probleme de Courtois.

S-a terminat Belgia – Panama 3-0 și oamenii lui Roberto Martinez și-au depus candidatura la câștigarea Grupei G, grupă din care mai fac parte Anglia și Tunisia.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version