Naționala de fotbal a Belgiei s-a calificat, vineri, în semifinalele Campionatului Mondial din Rusia.
La finalul textului aveți Clasamentele Finale și Echipele Calificate în Optimi, Sferturi și în Semifinale!

Oamenii lui Roberto Martinez s-au impus cu 2-1 împotriva Braziliei, într-un meci din sferturi, și au eliminat ultima echipă din afara Europei care rămăsese în competiție.

Au fost două reprize diametral opuse la Kazan. În primele 45 de minute, Belgia a controlat jocul din punct de vedere tactic.

A stat la încasat și a ripostat pe măsură, absorbind energia atacurilor braziliene. Thiago Silva a trimis în bară, în minutul 8, și imediat după șutul lui Chadli a trecut puțin pe lângă poarta adversă.

Apoi, Paulinho a trecut de puțin pe lângă gol, pentru ca imediat după, Belgia să deschidă scorul. Belgienii au executat un corner, s-a produs un carambol în careul Braziliei, mingea l-a lovit pe Fernandinho și a intrat în poartă.

Coutinho și Marcelo și-au încercat norocul cu șuturi de la distanță. Imediat a venit răspunsul Belgiei, cu golul de 2-0 înscris de De Bruyne, după un contraatac cu Lukaku în prim-plan.

Finalul reprizei a fost de asemenea pe contre. Courtois a respins șutul lui Coutinho, iar Alisson a intervenit magnific la reluarea lui De Bruyne.

În partea a doua a jocului, cum era de așteptat, Belgia a făcut pasul în spate și a căutat să țină de rezultat. Și a făcut cu un succes deosebit, defensiva cedând o singură dată, tocmai în minutul 76, când Renato Augusto a punctat cu o superbă lovitură cu capul.

Au fost multe ocazii lui Courtois, dar goalkeeperul Belgiei a demonstrat pe deplin de ce Real Madrid vrea să dea 90 de milioane de euro pe el.

Și când Courtois părea depășit de fază, a intervenit jocul teatral al lui Neymar, care a încercat în repetate rânduri să obțină un penalty, dar nu a reușit să-l impresioneze pe sârbul Milorad Mazic, care l-a iertat în mai multe rânduri de cartonașe galbene pentru simulare.

Belgia – Brazilia s-a terminat 2-1 și trupa antrenată de Roberto Martinez dă piept cu Franța în prima semifinală, marți, de la 21.00, ora României, la St. Petersburg.

Din acest moment este sigur că noua campioană mondială va fi o reprezentantă a Europei. Pentru că toate cele șase echipe rămase în competiție provin de pe Bătrânul Continent. Avem Franța – Belgia, prima semifinală, iar sâmbătă, în ultimele sferturi, avem Croația – Rusia (21.00) și Anglia – Suedia (17.00).

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version