Seria surprizelor de la Campionatul Mondial de fotbal din Rusia a continuat duminică seara.
La finalul textului aveți Rezultatele și Clasamentele pentru grupele A , B. C. D, E și F – după Prima Etapă!

Naționala Braziliei a făcut doar egal, 1-1, cu selecționata Elveției, la capătul unui meci în care sud-americanii nu au jucat mai nimic 80 de minute, dar au ratat câteva ocazii uriașe pe final.

Coutinho a deschis scorul în minutul 20, cu o execuție personală de toată frumusețea. A fost un șut în diagonală ce l-a lăsat fără replică pe Sommer.

Golul vedetei de la Barcelona a fost prefațat de un alt moment favorabil al Braziliei, dar Paulinho nu a reușit să profite de o eroare din tabăra adversă.

În minutul 50, la una dintre puținele acțiuni ofensive ale Elveției, Shaqiri a centrat din corner și Zuber a punctat cu o superbă lovitură cu capul, restabilind egalitatea.

Finalul a fost la discreția Braziliei. Dar sud-americanii s-au jucat cu ocaziile. Coutinho și Miranda au șutat pe lângă, din poziții ideale, Neymar l-a întins serios pe Sommer, în două rânduri, iar reluarea cu capul a lui Firmino a fost respinsă in extremis de același goalkeeper elvețian.

S-a terminat Brazilia – Elveția 1-1. Europenii obțin un punct vital în lupta pentru calificarea în optimi. Sud-americanii au nevoie să impună mai mult ritmul din finalul meciului pentru a emite pretenții la câștigarea competiției.

Dacă vor continua să joace la fel ca în primele 75 de minute ale partidei cu Elveția, brazilienii s-ar putea să aibă probleme inclusiv pentru trecerea de faza grupelor, în condițiile în care Serbia și Costa Rica au arătat precum două formații greu de bătut la acest turneu final.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version