Naționala de fotbal a Croației s-a calificat miercuri, în premieră, în finala unui Campionat Mondial.
La finalul textului aveți Clasamentele Finale și Echipele Calificate în Optimi, Sferturi, Semifinale și în Finale!

Trupa antrenată de Zlatko Dalic joacă în ultimul act al turneului final găzduit de Rusia după ce miercuri, în a doua semifinală a Campionatului Mondial, s-a impus, cu 2-1, după prelungiri, în disputa cu Anglia.

Oarecum surprinzător, englezii au deschis scorul încă din minutul 5. Kieran Trippier, de la Tottenham Hotspur, a punctat cu un șut superb din lovitură liberă de la 20 de metri.

A fost, însă, un simplu foc de paie. Chiar dacă și-a revenit mai greu din pumnul încasat extrem de rapid, Croația a controlat jocul mai ales în repriza a doua și în prelungiri.

În primul act am consemnat doar ziua nefastă a lui Harry Kane. Marea vedetă a englezilor, fotbalistul cotat de Tottenham Hotspur la peste 100 de milioane de euro, a irosit cu nonșalanță câteva momente extrem de favorabile.

Croația a fost stăpâna jocului după pauză. A egalat prin Perisic, în minutul 68, la o fază în care englezii au cerut joc periculos, și au mai ratat câteva ocazii uriașe, apărarea lăsându-l practic baltă pe Pickford, care a trebuit să se opună providențial la șuturile lui Perisic, Rebic și Mandzukic.

Mai mult, în minutul 72, croații puteau rezolva soarta meciului definitiv, dar șutul lui Perisic a nimerit bara.

Anglia a mai avut o tresărire de orgoliu în minutul 99, dar reluarea cu capul a lui Stones a fost respinsă de pe linia porții de Vrsaljko.

La poarta cealaltă, Pickford intervine din nou decisiv în fața lui Mandzukic, în minutul 102. Totuși, în minutul 109, goalkeeperul lui Everton nu a mai avut ce face la șutul la colțul lung al atacantului de la Juventus.

Croații au profitat de o nouă gafă uriașă a defensivei engleze, un coechipier l-a lansat cu o pasă cu capul pe Mandzukic și acesta a marcat ceea ce avea să devină golul calificării pentru oamenii lui Zlatko Dalic.

Southgate a forțat pe final, cu Vardy în locul lui Walker, dar tot Croația a ratat o dublă ocazie prin Brozovic și Vida.

Croația – Anglia s-a terminat 2-1 și formația mai bună a obținut calificarea în finala Campionatului Mondial.

Croații au dat lovitura și vor da piept cu Franța duminică, 15 iulie, de la 17.00, ora României, în marea finală care se joacă pe Lujniki, din Moscova.

Sâmbătă, tot de la 17.00, ora României, la St. Petersburg, Anglia dă piept cu Belgia, în finala mică.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version