Naționala de fotbal a Franței s-a calificat, marți seara, în finala Campionatului Mondial din Rusia, după ce s-a impus, cu 1-0, în semifinala cu Belgia.
La finalul textului aveți Clasamentele Finale și Echipele Calificate în Optimi, Sferturi, Semifinale și în Finale!

A fost o nouă victorie chinuită a Cocoșilor Galici, dar un succes obținut la capătul unui meci în care francezii au avut o nouă prestație cinică și au fost mai eficienți decât adversarii lor.

Franța s-a lăsat dominată în prima repriză și a scârțâit în apărare, mai ales la incursiunile furibunde ale lui Eden Hazard. Însă a avut în Hugo Lloris un portar în zi excepționale.

Goalkeeperul lui Tottenham a închis poarta, făcând adevărate miracole la șuturile lui Hazard și Alderweireld. Franța a ieșit mai mult la joc abia pe finalul reprizei. Giroud a reluat prost o centrare excelentă a lui Mbappe, în timp ce Pavard a fost blocat in extremis de Courtois.

Soarta meciului s-a decis în minutul 51. Umtiti a câștigat incredibil un duel aerian cu uriașul Fellaini și l-a bătut pe Courtois cu o superbă lovitură cu capul, marcând singurul al partidei.

A fost momentul din care Franța a făcut definitiv pasul în spate. S-a închis aproape perfect și a fost în câteva rânduri aproape să dea lovitura decisivă pe contraatac.

Mbappe a creat numeroase șanse pentru coechipierii săi, dar aceștia au greșit de fiecare dată ținta. De partea cealaltă, Belgia s-a mulțumit să arunce baloane la bătaie, în speranța că va putea profita de plusul de talie.

Singura fază mai notabilă a belgienilor a venit abia în minutul 81, când Lloris a intervenit din nou magnific la șutul lui Witsel.

S-a terminat Franța – Belgia 1-0 și francezii joacă din nou o finală de Campionat Mondial după 12 ani, respectiv de la finala din 2006, când au pierdut cu Italia la lovituri de departajare și Zinedine Zidane, probabil viitorul selecționer al Franței, s-a retras din activitate cu cartonașul roșu încasat pentru lovitura aplicată lui Materazzi cu capul în piept.

Calificată doar pentru a doua oară într-o semifinală de Campionat Mondial, Belgia rămâne cu impresia plăcută lăsată până acum și va evolua în finala mică a competiției, la fel ca în 1986, când a terminat competiția pe locul al patrulea, după ce a pierdut, cu 2-4, finala mică disputată tocmai împotriva Franței.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version