Considerată una dintre principalele favorite la câștigarea Campionatului Mondial de fotbal din Rusia, naționala Franței a anunțat, joi seara, lotul pe care se bazează selecționerul Didier Deschamps la turneul final.

Iar alegerile făcute de Deschamps sunt extrem de surprinzătoare, în condițiile în care tehnicianul de 50 de ani și-a permis luxul de a lăsa acasă jucători de sute de milioane de euro.

În primul rând lipsește din lot golgeterul Karim Benzema, jucător care a avut un sezon mai degrabă modest la Real Madrid și care este în conflict cu autoritățile franceze, ajungând inclusiv după gratii în scandalul de șantajare a colegului său de la națională, Valbuena.

Chiar și așa, Benzema este cotat la 50 de milioane de euro și ar fi putut fi centrul înaintaș care să asigure marcarea de goluri pentru Franța la turneul final.

Alături de Benzema, Deschamps i-a lăsat acasă pe Mamadou Sakho (cotat la 15 milioane de euro), Lucas Digne (15 milioane de euro), Laurent Koscielny (20 de milioane de euro), Kurt Zouma (15 milioane de euro), Layvin Kurzawa (22 de milioane de euro), Jordan Amavi (15 milioane de euro), Moussa Sissoko (20 de milioane de euro), Kingsley Coman (50 de milioane de euro), Adrien Rabiot (45 de milioane de euro), Anthony Martial (65 de milioane de euro), Alexandre Lacazette (55 de milioane de euro), Wissam Ben Yedder (30 de milioane de euro) și Dimitri Payer (22 de milioane de euro).

În schimb, Deschamps surprinde și cu media de vârstă extrem de scăzută a jucătorilor selecționați. Doar cinci din cei 23 de jucători au peste 30 de ani, iar 15 jucători au până în 25 de ani.

Lotul Franței pentru Campionatul Mondial:

Portari – Hugo Lloris, Steve Mandanda, Alphonse Areola.

Fundași – Adil Rami, Presnel Kimpembe, Raphael Varane, Samuel Umtiti, Benjamin Pavard, Djibril Sidibe, Benjamin Mendy, Lucas Hernandez.

Mijlocași – Blaise Matuidi, N’Golo Kante, Steven Nzonzi, Paul Pogba, Corentin Tolisso.

Atacanți – Kylian Mbappe, Antoine Griezmann, Olivier Giroud, Thomas Lemar, Nabil Fekir, Ousmane Dembele, Florian Thauvin.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version