Naționala de fotbal a Germaniei, campioana mondială en-titre, a trecut prin iad în meciul cu Suedia pentru a obține victoria și a păstra șanse reale de calificare în faza optimilor de finală la Campionatul Mondial din Rusia.
La finalul textului aveți Rezultatele și Clasamentele: A II-a Etapă pentru Grupele A, B, C, E, F și G. Prima Etapă pentru grupa H!

Ca și în meciul cu Mexic, pierdut cu 0-1, nemții au dominat copios disputa cu Suedia, dar s-au impus greu, scor 2-1, după un gol marcat de Toni Kroos la, practic, ultima fază a meciului.

Germania și-a subjugat adversarul și în partida cu Suedia, însă a resimțit din plin atât absența unui jucător care să facă diferența în treimea adversă, cât și șubrezimea propriei apărări.

În primul sfert de oră, raportul paselor reușite a fost 122-6 pentru Germania, dar, paradoxal, Suedia a ratat cea mai mare ocazie. Berg a scăpat singur pe contraatac și a fost blocat in extremis de Neuer.

Șansa lui Berg a prefațat golul reușit de Toivonen în minutul 32. Toni Kroos a pierdut mult prea ușor un balon. Suedezii au scăpat pe contră, balonul a ajuns la Toivonen și acesta l-a executat elegant pe Neuer.

La pauză, Joachim Loew și-a pulverizat elevii și Germania a intrat pe teren, în repriza a doua, mai decisă ca oricând să continue asediul la poarta lui Olsen.

Egalarea a venit rapit, dar cu șansă. Conștienți că nu au șanse în duelurile aeriene cu puternicii fundași nordici, nemții au început să centreze pe jos în careul advers.

Și în urma unei astfel de fază, Marco Reus a egalat în minutul 48. Atacantul nemților a punctat cu șansă, balonul lovindu-l în genunchi și intrând în poartă.

Din acel moment practic s-a jucat “la mălai”, celebrul joc al copilăriei, la poarta Suediei. Nordicii s-au apărat supraaglomerat, cu toți jucătorii în propria treime, dar s-au apărat cu demnitate, nepunându-se probleme de trageri de timp.

Hector și Reus au ratat cele mai mari ocazii pentru nemți. Șutul primului a fost cu greu de Olsen, în timp ce al doilea a încercat să reia cu călcâiul la o nouă centrare pe jos a lui Kimmich.

Situația Germaniei părea să fie compromisă total în minutul 82. Boateng a făcut un fault aiurea, la doar 11 minute după ce luase un cartonaș galben, și a fost trimis mai devreme la vestiare.

Însă Germania nu s-a dat înapoi și și-a continuat asediul la poarta lui Olsen. În minutul 88, Mario Gomez a reluat cu capul din șase metri, însă a trimis pe centrul porții și Olsen a respins cu un reflex magnific.

Când nimeni nu mai credea, la ultima fază a meciului, Germania a obținut o lovitură liberă indirectă, de la 18 metri, din lateral stânga. Iar după o scurtă combinație cu un coechipier, Toni Kroos a prins un șut magnific, în diagonală, și l-a bătut pe bravul Olsen, menținând Germania în viață, respectiv în lupta pentru calificarea în faza optimilor de finală.

În acest moment, în Grupa F, Mexic are 6 puncte, Germania și Suedia au câte 3 puncte, iar Coreea de Sud are 0 puncte, astfel că partidele din ultima etapă, Mexic – Suedia și Germania – Coreea de Sud, se anunță extrem de interesante.

Pentru că primul criteriu al departajării, în caz de egalitate de puncte, este golaverajul, astfel că toate cele patru formații păstrează șanse de calificare și lupta rămâne mai deschisă ca oricând.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version