Toți microbiștii așteaptă cu nerăbdare Campionatul Mondial de fotbal din Rusia, competiție ce va începe peste o lună, respectiv pe 14 iunie.

Alireza Jahanbakhsh poate fi una dintre vedetele turneului final din Rusia

Unul dintre motivele pentru care așteptăm cu nerăbdare acest turneu final este faptul că se anunță a fi una dintre cele mai echilibrate competiții din istorie.

Multe echipe sunt considerate cu șanse importante la câștigarea trofeului, dar un alt aspect esențial îl reprezintă modul în care echipele mici vor profita de oboseala acumulată de supervedetele din Brazilia, Argentina, Germania sau Spania.

Iar la capitolul eventuale revelații pariem inclusiv pe naționala Iranului, formație care speră să-l prindă în zi nefastă pe Cristiano Ronaldo și să obțină o calificare istorică în optimi dintr-o grupă cu Portugalia, Spania și Maroc.

Atuurile Iranului sunt tactica excelentă a selecționerului Carlos Queiroz, care își așează perfect echipa pe faza de apărare, dar și forța ofensivă dată de o serie de jucători învățați cu ce înseamnă lumea bună a fotbalului și, mai ales, cu perforarea porților adverse.

Atacul de bază al Iranului este alcătuit din Karim Anzarifard, de la Olympiakos Pireu, și Reza Ghoochannejhad, de la SC Heerenveen. Primul are 61 de selecții și 16 goluri, iar în ultimul sezon jucat la Olympiakos a bifat 18 goluri și 4 pase decisive în 27 de meciuri oficiale, fiind al doilea golgeter al campionatului Greciei, după sârbul Prijovic, de la PAOK Salonic.

Ghoochannejhad are 17 goluri în 40 de selecții la națională, iar la Heerenveen, în ultimul sezon a înscris 10 goluri în 36 de meciuri jucate.

Cei doi oameni din avanposturi ar urma să fie susținuți de nimeni altul decât MVP-ul campionatului Olandei, Alireza Jahanbakhsh, fotbalist care, la 24 de ani, a strălucit în ultimul sezon jucat la Alkmaar și deja este disputat de câteva dintre cele mai tari cluburi din Europa.

Comparat de presa iraniană chiar cu Gheorghe Hagi, pentru eficiența sa, Jahanbakhsh a reușit 21 de goluri și 12 pase decisive în ultimul sezon din Olanda, având o medie de un gol sau o pasă de gol pe meci.

Iar în cazul în care apar probleme medicale sau suspendări, Iranul nu duce lipsă de soluții. Oricând pot intra de pe bancă, Sardar Azmoun, de la Rubin Kazan, 23 de goluri în 31 de selecții la echipa națională, deși are abia 23 de ani, sau Ali Gholizadeh, 22 de ani, de la Saipa, ultimul produs de export al Iranului, din punct de vedere fotbalistic, jucător ce a reușit o dublă la debutul în echipa națională.

Iranul va evolua la turneul final cu Maroc, pe 15 iunie, cu Spania, pe 20 iunie, și cu Portugalia, pe 25 iunie.

 

 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version