Vineri sunt programate primele două sferturi de finală de la Campionatul Mondial de fotbal din Rusia.

Balul este deschis, de la 17.00, ora României, în direct pe TVR 1, de confruntarea dintre Uruguay și Franța.

La prima vedere, europenii par favoriți. Vin după victoria năucitoare obținută împotriva Argentinei și au valorii individuale mai mari.

Totuși, Uruguay a bifat victorii pe linie la acest turneu, iar în optimi, cu Portugalia, oamenii lui Oscar Washington Tabarez au arătat că sunt gata să se bată până la epuizare pentru fiecare minge în parte.

Rămâne de văzut cât va conta absențele din cele două formații. Uruguaienii și-au pierdut principala gură de foc, Edison Cavani fiind accidentat. În schimb, Franța și-a pierdut unul dintre soldățeii puși să asigure acoperirea la centrul terenului, Matuidi fiind suspendat.

Interesant este că Franța nu a bătut niciodată pe Uruguay în cele șapte meciuri directe de până acum, iar patru dintre ultimele cinci meciuri directe s-au încheiat cu același rezultat, 0-0, inclusiv partida de la Cupa Mondială din 2010, din faza grupelor.

De la 21.00, ora României, în direct pe TVR 1, avem un meci de foc între Brazilia și Belgia. Sud-americanii nu au strălucit ca joc, în grupe, dar au surclasat în optimi pe Mexic. De partea cealaltă, Belgia a câștigat la pas o grupă cu Anglia, Tunisia și Panama, dar a fost la un pas să se împiedice în optimi, de Japonia.

Totuși, belgienii au demonstrat o forță ofensivă demnă de luat în seamă și în mod sigur vor fi o nucă greu de spart de o echipă, Brazilia, obișnuită mai mereu cu înălțimile Cupei Mondiale.

Sud-americanii au probleme de efective. Danilo este accidentat, Casemiro este suspendat, iar Marcelo și Douglas Costa sunt incerți. Chiar și așa, Brazilia are, ca de obicei, surse nebănuite pentru a se ridica la importanța meciului.

Culmea, Brazilia și Belgia s-au mai întâlnit o singură dată, în optimile Mondialului din 2002. Atunci a fost 2-0 pentru Brazilia, dar golurile erau marcate de două nume de legendă, respectiv Rivaldo și Ronaldo.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version