A patra zi de meciuri de la Campionatul Mondial de fotbal a adus o nouă surpriză uriașă.
La finalul textului aveți Rezultatele și Clasamentele pentru grupele A , B. C. D, E și F – după Prima Etapă!

Selecționata de fotbal a Mexicului s-a impus, cu 1-0, împotriva Germaniei, campioana mondială en-titre, într-un meci disputat la Moscova.

A fost, alături de deja celebrul Spania – Portugalia, unul dintre cele mai frumoase meciuri jucate până acum la turneul final din Rusia.

Asta pentru că ambele formații și-au propus să atace și să caute soluții pentru a răpune defensiva adversă. A rezultat un meci deosebit, disputat într-un ritm nebunesc și cu numeroase ocazii la ambele porți.

Germania a încercat să se mute din start cu aproape tot efectivul în jumătatea de teren adversă. Însă defensiva nemților, una extrem de greoaie, a fost prinsă mai mereu pe picior greșit de fotbaliștii cu viteză ai mexicanilor.

Încă din start am înregistrat numeroase ocazii. Hirving Lozano a fost blocat in extremis de Boateng, iar Neuer s-a opus cu greu la șutul lui Guardado. La poartă cealaltă, Ochoa a făcut adevărate minuni la reluările lui Werner, de două ori, Draxler și Hummels.

Diferența s-a făcut la construcție. Atacurile Germaniei au fost mai lente, astfel că oamenii lui Joachim Low s-au văzut în repetate rânduri obligați să finalizeze de la distanță.

În schimb, mexicanii s-au apropiat mai mereu periculos de poarta lui Neuer. Așa a venit și singurul gol al meciului. În minutul 35, Lozano a fost lansat excelent pe stânga, l-a evitat elegant, în șase metri, pe Hummels și a punctat cu un șut plasat, pe colțul scurt.

Nemții nu au cedat și au atacat cu și mai multă ambiție poarta adversă. În finalul primei reprize, Kroos a șutat excelent din lovitură liberă de la circa 22 de metri, și Ochoa a respins cu vârful degetelor în transversală.

Ritmul nebunesc de joc s-a menținut și în repriza a doua. Nemții și-au creat mai multe ocazii de a marca, dar mexicanii s-au apărat eroic, iar când nu au mai putut să o facă reluările lui Gomez și Brant au ocolit de puțin poarta adversă.

În schimb, pe contraatac, Mexic a fost la un pas să rezolve definitiv meciul, dar Chicharito Hernandez și Marco Fabian au greșit de puțin ținta.

S-a terminat Germania – Mexic 0-1, după un meci în care marile probleme din defensiva nemților pun sub semnul întrebării puterea acestora de a-și apăra titlul cucerit în urmă cu patru ani, în Brazilia.

Culmea este că este a treia ediție la rând în care campioana mondială en-titre începe prost turneul final. În 2010, în Africa de Sud, selecționata Italiei, campioana mondială din 2006, a debutat cu un 1-1 cu Paraguay și a ratat calificarea în optimi, ocupând ultimul loc într-o grupă din care mai făceau parte Slovacia și Noua Zeelandă.

În 2014, în Brazilia, selecționata Spaniei, campioana mondială din 2010, a debutat cu un 1-5 cu Olanda și a ratat calificarea în optimi dintr-o grupă din care mai făceau parte Chile și Australia.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version