Naționala de fotbal a Egiptului are mari șanse să intre, la ediția din acest an, în istoria Campionatului Mondial.

El Hadary are 156 de selectii la echipa nationala si 753 de meciuri jucate la echipele de club pe la care a trecut

Însă nu neapărat printr-un rezultat uriaș ci grație faptului că este foarte posibil ca Egiptul să dea, în acest an, cel mai bătrân jucător care a evoluat vreodată la un turneu final.

Recordul actual este deținut de columbianul Faryd Mondragon, goalkeeper ce a apărat poarta naționalei sale în meciul cu Japonia, de la turneul final din 2014. Atunci, la meciul cu Japonia, Mondragon avea 43 de ani și trei zile.

Recordul său ar urma să fie bătut de Essam El Hadary, portarul și căpitanul naționalei Egiptului. Dacă nu pățește ceva până când începe turneul final, El Hadary va avea fix 45 de ani și 5 luni la meciul din prima etapă cu Uruguay din 15 iunie, din prima etapă a grupelor, și 45 de ani, 5 luni și 10 zile la meciul cu Arabia Saudită din ultima etapă a grupelor. De acolo înainte rămâne doar legenda.

Argentinianul Hector Cuper, selecționerul Egiptului, a anunțat duminică lotul lărgit cu care pregătește participarea la turneul final din Rusia.

Se remarcă, evident, prezența lui El Hadary între buturi, dar și a unui număr mare de jucători care au avut sau au legătură cu campionatul de fotbal al Angliei, astfel că se poate spune că egiptenii deplasează o echipă de luptători în Rusia.

Opt dintre cei 29 de jucători opriți de Cuper în lot joacă sau au jucat în Anglia (Elmohamady, Hegazi, Gabr, El Neny, Sobhi, Morsy, Salah, Ahmed Fathy).

Lotul Egiptului:

Portari – Essam El-Hadary, Sherif Ekramy, Mohamed Awad, Mohamed El-Shenawy.

Fundași – Ahmed Fathy, Ahmed Elmohamady, Mohamed Abdel-Shafy, Ahmed Hegazi, Omar Gaber, Ali Gabr, Saad Samir, Karim Hafez, Ayman Ashraf, Amro Tarek, Mahmoud Hamdy.

Mijlocași – Mohamed El Neny, Abdallah Said, Shikabala, Trezeguet, Ramadan Sobhi, Tarek Hamed, Kahraba, Amr Warda, Sam Morsy, Mahmoud Abdel Aziz.

Atacanți – Mohamed Salah, Marwan Mohsen, Kouka, Ahmed Gomaa.

Egiptenii speră să bifeze o calificare de vis în faza optimilor de finală, la capătul celor trei meciuri pe care le vor juca în Grupa A împotriva Uruguaiului (15 iunie), Rusiei (19 iunie) și Arabiei Saudite (25 iunie).

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version