Joi seara a început, în Rusia, a 21-a ediție a Campionatului Mondial de fotbal.
La finalul textului aveți Programul, Rezultatele și Clasamentele la zi de la CM de Fotbal din Rusia!

Gazdele competiției au deschis balul cu un meci disputat împotriva Arabiei Saudite, partidă care părea echilibrată la prima vedere, mai ales că rușii veneau după o serie incredibilă de șapte meciuri consecutive fără victorie în pregătiri.

Totuși, Rusia și-a valorificat la maxim plusul de experiență și s-a impus la un scor care ne scutește de alte comentarii, 5-0.

Susținuți din tribune de președintele Vladimir Putin, rușii au deschis scorul în minutul 12. Gajinski a punctat, după o acțiune construită excelent de puștiul-minune Golovin.

Momentul decisiv al meciului s-a petrecut în minutul 24. Alan Dzagoev a acuzat o accidentare la coapsă și selecționerul Rusiei l-a aruncat în luptă pe Denis Cerâșev, de la Villarreal, jucător care avea să devină omul meciului.

Rușii și-au dat seama că au în față un adversar naiv. Au cedat posesia, au stat la cutie și au lovit de multe ori pe contră. Practic așa a venit și golul de 2-0 în minutul 43.

Zobnin l-a angajat pe Cerâșev, acesta a întors elegant doi adversari care au făcut alunecări în paralel, și l-a executat pe nefericitul Al Mouaiouf cu un șut în forță, sub transversală.

S-a făcut 3-0 în minutul 71, când Dzyuba a punctat cu capul după o centrare excelentă a lui Golovin. Iar ultimele două goluri, două bijuterii, au venit în prelungiri.

Mai întâi, Cerâșev a preluat în 16 metri, a evitat un adversar și a punctat cu un șut superb, cu exteriorul piciorului stâng, la colțul lung, sub transversală, fără speranțe pentru Al Mouaiouf.

La ultima fază a meciului s-a făcut 5-0. Golovin, autor a două pase de gol până atunci, și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor. Mijlocașul ofensiv al rușilor a executat perfect o lovitură liberă de la 20 de metri. Mingea s-a dus lângă bară și a făcut inutil plonjonul goalkeeperului advers.

S-a terminat Rusia – Arabia Saudită 5-0, rezultat care dă mari speranțe gazdelor competiției de calificare în faza optimilor de finală, mai ales că rușii mai au cel puțin un adversar considerat accesibil, respectiv naționala Egiptului.

Rusia – Egipt se joacă marți, 19 iunie, de la ora 21.00. Până atunci, însă, vineri, pe 15 iunie, avem trei partide. Egipt – Uruguay de la ora 15.00, Maroc – Iran de la ora 18.00 și derbiul Portugalia – Spania, de la ora 21.00.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version