Naționala de fotbal a Rusiei este prima echipă care practic s-a calificat în optimile de finală ale ediției din acest an a Campionatului Mondial.
La finalul textului aveți Rezultatele și Clasamentele: A II-a Etapă pentru Grupele A și B; Prima Etapă pentru grupele C. D, E, F, G și H!

Asta după ce, marți seara, rușii au obținut a doua victorie din două meciuri la turneul final pe care îl găzduiește. A fost 3-1 cu Egipt, la capătul unui meci în care rușii au fost dominați în prima repriză și au dominat în partea a doua a jocului.

Rușii au adunat șase puncte din șase și un golaveraj uimitor, 8-1. Matematic încă ar mai putea pierde calificarea, dacă pierde cu Uruguay în ultima etapă, iar Arabia Saudită bate și pe Uruguay și pe Egipt. Însă totul ține de domeniul SF-ului, mai ales că primul criteriu de departajare este golaverajul, capitol la care rușii stau excelent, ceea ce înseamnă că în cele trei meciuri menționate este nevoie de rezultate mai rar întâlnite.

Dar până la meciul cu Uruguay, din ultima etapă, și la un eventual meci din optimi, trebuie să spunem că Rusia a arătat prost în prima repriză cu Egipt.

Egipt a controlat jocul, a avut 54% posesia, dar nu și-a creat multe momente favorabile. Cea mai mare ocazie a venit chiar în ultimul minut al reprizei, șutul lui Salah ocolind de puțin poarta adversă.

Treziți la viață de Stanislas Cercesov la pauză, rușii au ieșit mult mai deciși pe teren, iar insistența lor a dat rezultat încă din minutul 47, când Fathi a cedat presiunii și și-a trimis balonul în propria poartă.

Momentul decisiv al meciului a venit între minutele 60 și 63, când apărarea egiptenilor a cedat în două rânduri, lamentabil, iar Cerâșev și Dzyuba au punctat cu reluări din apropiere.

Văzuți cu sacii în căruță, rușii au cedat inițiativa pe final. Iar Egiptul a marcat golul de onoare în minutul 74, când Salah a transformat un nou penalty acordat la intervenția arbitrului video.

Rusia – Egipt s-a încheiat 3-1 și, dacă rușii sunt ca și calificați în faza optimilor de finală, unul dintre cei mai buni jucători din lume la ora actuală, Mohamed Salah, se pregătește să părăsească turneul final încă din faza grupelor.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version