Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

BRUXELLES: Negocierile între PE și Consiliul UE pentru desemnarea lui Kovesi procuror european se reiau pe 27 martie / POLITICĂ: Dăncilă pregătește o nouă remaniere 

Breaking News:
 

Augustin Lazăr: Procurorii sunt îngrijorați. Viitorul șef al DNA va avea o misiune sensibilă

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat miercuri dimineață la CSM că procurorii sunt îngrijorați după revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, iar viitorul procuror-șef “va avea o misiune sensibilă”.

”Procurorii sunt îngrijorați în legătură cu situația care s-a generat, dar această îngrijorare nu-i împiedică să-și îndeplinească în continuare cu fermitate rolul pe care-l au pentru apărarea ordinii de drept. Este o situație sensibilă pe care o vedem în jurul nostru, nu trebuie să o descriu eu”, a precizat Lazăr.

„Viitorul procuror-șef DNA va avea o misiune sensibilă care-l va provoca să-și arate nivelul de expertiză și contribuția pe care o poate aduce la creșterea încrederii în instituție. (…) Trebuie să privim spre viitor, nu spre trecut”, a mai comentat el, adăugând că magistrații români au maturitatea necesară pentru a face față și pentru a nu se lăsa influențați de acele ”încercări divide et impera pe care le-am văzut în spațiul public”, a adăugat el.

Întrebat dacă are să-i reproșeze ceva fostei șefe a DNA, Lazăr a spus: ”Aceste discuții nu ar trebui să le facem acum. Analiza activității DNA o puteți vedea în raportul care a fost întocmit cu ocazia bilanțului”.