Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Dăncilă se întâlnește cu Ursula von der Leyen pentru a-și impune comisar european pe unul dintre penalii Plumb sau Nica / EXTERNE: Iohannis se întâlnește cu Trump la Casa Albă / 

Breaking News:
 
Coordonatorul forțelor de ordine care au bătut și gazat oameni pașnici la Mitingul Diasporei se află încă în funcție și ne asigură de identificarea "cazurilor izolate"

Maiorul Cazan își acoperă executanții violenți: Indicativul de pe casca jandarmilor nu mai corespundea

Maiorul Laurențiu Cazan susține că ascunderea indicativului pe casca jandarmilor s-a făcut deoarece… “nu mai corespundea”, dar dă asigurări că nu este un impediment în descoperirea jandarmilor care i-au bătut pe protestatarii pașnici.

Maiorul Cazan a explicat marți cu nonșalanță, în Comisia de Apărare a Camerei Deputaților, de ce numerele de indentificare de pe căștile jandarmilor au fost acoperite cu bandă adezivă neagră.
 
Deputatul PNL Ovidiu Raețchi l-a întrebat pe Cazan“Despre acoperirea acelui indicativ: știm clar că indicativul trebuie să fie la verere și este de datoria comandantului de dispozitiv să verifice echipamentul. Cine a fost comandantul?”.
 
Iată răspunsul maiorului care a coordonat violențele jandarmilor în 10 august, asupra celor 110.000 de protestatari la Mitingul Diasporei desfășurat în Piața Victoriei din București:
Aceste cazuri sunt analizate inclusive la nivelul Jandarmeriei. E o comisie internă. Sunt analizate. Bineînţeles că sunt avute în vedere şi de cei de la Parchetul Militar.
Totuşi să nu uităm contextul. Vorbim de o acţiune a restabilirii ordinii publice. De fiecare dată, am făcut precizarea că am avut acţiuni violente progresive în Piaţa Victoriei.
Am ajuns în situaţia în care nu doar cei doi colegi ai noştri au fost ultragiaţi, am avut oameni care efectiv au fost răniţi de aceste acte de violenţă împotriva lor.
La nivelul instituției noastre au fost efective care au venit în sprijin pe de o parte –  și mă refer aici la Direcția Generală (Anticorupție – DGA, din cadrul MAI – n.r.), dar și în cadrul instituției noastre au fost de-a lungul timpului reorganizări, inclusiv la nivelul subunităților de ordine publică.
Situațiile sunt cunoscute la nivelul nostru, au fost discutate în ședințe de comandă, în sensul în care, pe de o parte, fie nu mai corespundea acest indicativ și urma ca acesta să facă ulterior – era procesul deja început… 

Dar pot să vă asigur că, chiar dacă au existat situații izolate, nu există niciun impediment în identificarea lor”.

În context, vă invităm să citiți și declarațiile ministrului Carmen Dan și a secretarului de stat în MAI, Raed Arafat, la audierile de la Comisia de apărare din Camera Deputaților:
186 Shares