Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

CCR: Se dezbate sesizarea lui Iordache pe protocoalele secrete / PARLAMENT: Legea pensiilor a fost adoptată / Evazioniștii scapă de dosarele penale: Legea deputatului “Mitralieră” a fost adoptată / JUSTIȚIE: Al 3-lea complet de 5 judecători a amânat procesul lui Dragnea / Va fi tras la sorți al 4-lea complet, în 2019 / În aceeași seituație se află procesele lui Tăriceanu, Ponta și Greblă / 

Breaking News:
 
Despescu a terminat în 3 zile raportul cerut de Tudose în 7 zile

Şeful Poliţiei Române i-a dat premierului Tudose raportul solicitat în cazul poliţistului pedofil

După numai câteva zile de la solicitare – deși avea la dispoziție o săptămână -, șeful Poliției Române, comisar-șef Bogdan Despescu, i-a dar vineri premierului Mihai Tudose raportul solicitat de acesta înaintea ședinței de guvern de miercuri, asupra cazului polițistului pedofil de la Brigada Rutieră București, Eugen Stan.

Comisarul-șef Bogdan Despescu, inspector general al Inspectoratului General al Poliției (IGPR) – foto: Mediafax

Despescu a venit la Palatul Victoria în jurul prânzului iar discuţia cu premierul a durat circa 10 minute.

Acum rămâne ca Mihai Tudose să prezinte public decizia pe care o va lua.

Miercuri seară, Mihai Tudose a declarat la Antena 3: 

“Am solicitat de luni un raport oficial, dacă e să judecăm ca nişte oameni normali, eu cred ca dacă eram ministru de Interne îi dădeam pe toţi afară, era de înţeles că sub imperiul furiei.(….) Dacă ai trecut de momentul ăla începi să devii raţional. Am cerut doamnei ministru de luni un raport oficial, a venit azi domnul Despescu, iar lucrurile sunt complicate. I-am cerut lui Despescu sa vină cu două tipuri de rezultate: responsabilii, care să fie deferiţi justiţiei, de la colegii de tură, care două zile au stat cu poza în buzunar şi nu au fost în stare să îşi cunoască colegul şi până la şefii ierarhici care trebuiau să ştie că respectivul a mai fost anchetat. Ăştia trebuiau primii daţi afară, nu am zis că nu il dau afară (n.r.: pe şeful Poliţiei Române Bogdan Despescu), dar să vedem cu ce vine, că cineva trebuia să pună în practică raportul. Alte măsuri-cum facem să redăm încrederea în poliţie, nu sunt toţi sfinţi, dar nu toată poliţia trebuie blamată”.

Ministrul de Interne Carmen Dan i-a cerut marți premierului Mihai Tudose demiterea șefului IGPR, Bogdan Despescu și împuternicirea pentru o perioadă de 6 luni a șefului DGA, Cătălin Ioniță, în această funcție.

Numai că premierul l-a sunat pe Ioniță, care i-a spus că nu vrea să ocupe funcția de șef al IGPR. Din acest motiv, Tudose a acuzat-o pe Carmen Dan că l-a mințit, spunând că nu mai poate lucra cu ea.

Totodată, Carmen Dan vrea capul şefului de la Serviciul Omoruri, însă premierul nu este de acord nici cu aceast lucru.

“Demiterea şefului de la Omoruri, care nu are AN-uri (n.r.: dosare cu autori necunoscuţi) mi se pare exagerată. De ce nu a plecat consilierul ministrului care a fost coleg de tură 7 ani cu făptuitorul?”, a argumentat Tudose.

După o zi, Carmen Dan și-a amintit că are acceptul scris al lui Ioniță, așa că a organizat o conferință de presă ca să-l prezinte public. Numai că premierul a făcut-o din nou mincinoasă.

Carmen Dan a mai anunţat joi seara că a trimis Corpul de Control la IGPR, deoarece nu are încredere în rtaportul pe care îl va întocmi Despescu.