Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Parlamentul a respins OUG de amânare a majorării alocațiilor / Guvernul Orban este obligat să le dubleze, de la 1 februarie / 

Breaking News:
 
Arme similare într-un război declanșat de PSD contra Justiției

Tarcea reclamă Inspecția Judiciară de aceeași practică de care este acuzată ea

Cristina Tarcea, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a acuzat marți, la ședința secției pentru judecători a CSM, că Inspecia Judiciară a încălcat principiul repartizării aleatorii a cauzei în care a fost ea cercetată și s-a decis sancționarea sa disciplinară.

sursă foto: RTV

În acest fel, șefa ÎCCJ le răspunde cu aceeași monedă șefilor IJ, deoarece ea are acţiune disciplinară tocmai pentru că nu ar fi respectat distribuirea aletorie a cauzelor – tragerea la sorți a completurilor de 5 judecători.

În aceste condiții, Secţia pentru judecători a CSM a decis, marţi, să repună pe rol acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară faţă Cristina Tarcea, pentru a fi verificată repartizarea aleatorie a cauzei.

 
„Cu majoritate: Constată că excepţia nulităţii acţiunii disciplinare motivată de încălcarea principiului repartizării aleatorii a sesizării are prioritate în raport de celelalte excepţii invocate de pârâtă. În unanimitate: Repune cauza pe rol în vederea suplimentării probatoriului pentru soluţionarea excepţiei nulităţii acţiunii disciplinare motivată de încălcarea principiului repartizării a sesizării”, se arată în decizia de marţi a Secţiei pentru judecători în materie disciplinară.
 
Următorul termen este 29 mai, ora 10:00, când se vor cita părţile. 

Inspecţia Judiciară a anunţat, în decembrie 2018, că a exercitat acţiunea disciplinară faţă de judecătorul Cristina Tarcea, pentru că a refuzat nejustificat îndeplinirea unei îndatoriri de serviciu şi pentru nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.

495 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv