Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Birchall i-a enervat pe baronii PSD și a fost remaniată / Dana Gârbovan este propusă ministru al Justiției / Iulian Iancu este propus vicepremier pentru Economie / Fifor este propus ministru plin la Interne / Șerban Valeca este propus ministru al Educației / Iohannis îi poate respinge / PARLAMENT: Ciolacu a convocat Camera Deputaților în sesiune specială, săptămâna viitoare / ANM: Caniculă și disconfort termic în aproape toată țara, până duminică / 

Breaking News:
 

Zegrean: Este un joc stupid între CCR și ÎCCJ. Nu era niciun motiv de amânare

Augustin Zegran, fostul președinte al CCR, consideră drept “un joc stupid” pasarea între Curtea constituțională și Instanța supremă (ÎCCJ) decizia pe dosarul liderului PSD Liviu Dragnea.

Pe de o parte, atunci când au stabilit termenul de 20 mai în dosarul lui Dragnea, judecătorii completului de 3 de la ÎCCJ au calculat că, dacă CCR pronunță decizia vineri, exact la acea dată decizia Curții Constituționale devine definitivă, astfel încât ea să poată fi aplicată, spune Augustin Zegrean. 

Dar acest lucru este fals, deoarece motivarea sentinței poate fi dată în 30 de zile.

“Termenul de redactare a deciziei CCR și de publicare în Monitorul Oficial este de 30 de zile. Judecătorii de la Înalta Curte au socotit de astăzi 30 de zile și au dat termen 20 mai, pentru că voiau să vadă decizia definitivă a Curții Constituționale. Ea devine definitivă numai de la data publicării în Monitorul Oficial și numai de atunci produce efecte. Iar CCR a spus astăzi <<voi vă jucați cu noi așa? Hai să ne jucăm și noi cu voi tot așa și să amânăm pe aceeași linie>>. Este un joc stupid pentru că probabil că instanța supremă va amâna și ea din nou la termenul din 20 mai, iar o nouă amânare va încurca lucrurile, pentru că o judecătoare din proces se pensioneză din 1 iunie”, a declarat fostul președinte al CCR, pentru HotNews.ro. 

Zegrean mai spune că judecătorii CCR nu aveau niciun motiv de amânare și că ceea ce au invocat – lipsa răspunsurilor de la toate curțile de justiție din UE pe tema completurilor specializate – nu are nicio legătură: “Aici este vorba de conflict, nu de excepție de neconstituționalitate, adică CCR are de judecat dacă legea noastră a fost respectată, nu dacă legea este bună sau nu”.

CCR a amânat decizia pentru 20 mai! Dorneanu forțează, astfel, un nou termen la ÎCCJ pentru Dragnea

Dacă CCR constată un conflict juridic între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție, sentinţele din prima instanţă în cazuri de corupție ar putea fi contestate și desființate, iar procesele reluate de la zero. O astfel de hotărâre l-ar putea scăpa pe Liviu Dragnea de condamnarea la trei ani și jumătate de închisoare în procesul angajărilor fictive.

502 Shares