Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Patru șefi ai Jandarmeriei și un secretar de stat în MAI, suspecți în dosarul violențelor de la Mitingul Diasporei (surse) / POLITICĂ: Zi decisivă pentru viitorul politic al lui Dragnea / Jumătate dintre baronii PSD vor să-l mazilească

 

Breaking News:
 

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ne costă 12-13 miliarde de euro anual

În mai puțin de doi ani ar urma să aibă loc, oficial, ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Asta, desigur, dacă toate lucrurile sunt puse la punct, inclusiv negocierile vizavi de drepturile străinilor care locuiesc și muncesc în Marea Britanie sau cele privind trecerea unor sedii de instituții din Marea Britanie în alte state UE.

Evident, cel mai important subiect este legat de partea financiară, iar Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, atrage atenția asupra faptului că țările care rămân în UE trebuie să cotizeze mai mult la bugetul Uniunii.

Suma discutată se ridică undeva la 12-13 miliarde de euro anual, sumă necesară pentru finanțarea politicilor comune ale UE în domeniul apărării, securităţii, migraţiei, schimbărilor climatice, coeziunii şi agriculturii.

Rămâne de văzut modul în care va fi repartizată această sumă, însă Juncker anunță că “trebuie să găsim rapid o modalitate de a reacţiona la pierderea a câteva miliarde de euro, în condiţiile în care un contribuabil semnificativ va dispărea”.