Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

DIICOT: Vâlcov, urmărit penal pentru publicarea protocolului SRI / Adina Florea că i-ar fi dat documentul, acuză o grefieră / POLITICĂ: O zi până la alegerile europarlamentare și referendum /  JUSTIȚIE: Dragnea susține că “se fac presiuni inimaginabile asupra judecătorilor” / Dacă vor rezista, nu pot decât să mă achite”

Breaking News:
 

Salariul minim, majorat. Dăncilă a renunțat să le dea mai mult celor cu 15 ani vechime

Guvernul Dăncilă a renunțat la majorarea salariului minim de 2.350 lei pentru angajații cu 15 ani vechime, așa cum era prevăzut în proiectul inițial, anunțat de ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici.

Astfel, salariul minim brut pe țară va crește, începând cu 1 ianuarie 2019, de la 1.900 lei la 2.080, ceea ce reprezintă o majorare de 9,47%.
 
Pentru cei cu studii superioare, cu vechime de cel puțin un an, se stabilește un salariu minim de 2.350 lei lunar, ceea ce reprezintă o creștere de 23,6% față de decembrie 2018.
 
“Adoptăm acest act având în vedere OUG prin care am modificat Codul muncii şi am introdus noţiunea de salariu minim diferenţiat. Majorarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la 2.080 de lei reprezintă o creştere de 9,47%, iar nivelul de 2.350 de lei aplicat pentru personalul cu studii superioare şi o vechime în muncă de cel puţin un an reprezintă o creştere de 23,68%. Salariile vor continua să crească potrivit legii. Construcția bugetului pe anul viitor are prevăzută această majorarea. Salariile și pensiile nu vor fi înghețate, ci vor crește. Au apărut în spațiul public informații care ar putea crea confuzie și îngrijorare. Am vrut să pun capăt acestor speculații nefondate”, a spus Dăncilă, la începutul ședinței de guvern.
18 Shares