Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Barna l-a lăsat cu ochii-n soare pe Orban / “Să vedem ce se întâmplă luni și marți în Parlament cu inițiativele legislative prioritare” / 

Breaking News:
 

After-school pentru mai mulți elevi din Sectorul 1 în viitorul an școlar

Consiliul Local al Sectorul 1 București a aprobat, în ședința de marți, patru programe destinate elevilor.

 

“Educație pentru Viață” este cel mai important program complementar activității școlare. Beneficiari sunt elevii din învățământul preuniversitar de stat din ciclul primar și gimnazial. Eivor fi împărțiți în două categorii, în funcție de necesitatea fiecărei unități școlare înscrise în program.

În prima categorie, vor fi înscriși un număr de 2.742 de elevi din 18 unități de învățământ, care vor beneficia de after-school în anul școlar viitor. 

Sistemul școală după școală vor avea: Școala Gimnazială nr.162, Școala Gimnazială nr.183, Școala Gimnazială nr.178, Școala Gimnazială nr.184, Școala Gimnazială “Nicolae Grigorescu”, Școala Gimnazială “Sfinții Voievozi”, Școala Gimnazială nr.5, Școala Gimnazială nr.13, Școala Gimnazială nr.192, Școala Gimnazială “Geo Bogza”, Școala Gimnazială „Petre Ispirescu”, Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri”, Școala Gimnazială nr.181, Școala Gimnazială „Alexandru Costescu”, Școala Gimnazială „Elena Văcărescu”, Școala Gimnazială “Sfântul Nicolae”, Școala Gimnazială “Uruguay” și Liceul Teoretic Bulgar “Hristo Botev”. 

Elevii vor beneficia după orele de curs de  masă caldă, un program interactiv de petrecere a timpului liber, precum și de asistență de specialitate în realizarea temelor pentru acasă.

Costul programului este asigurat integral de la bugetul local al Sectorului 1. Activitatea se va derula în fiecare zi, de luni până vineri, după programul  obligatoriu de școală, în intervalul orar 12:00 – 17:00.

Programul «Educație pentru Viață», gratuit pentru părinți, (…) reprezintă un gest de normalitate din partea comunității locale prin care venim atât în sprijinul părinților care nu au cu cine să-și lase copiii după orele de curs, cât și al elevilor cărora le asigurăm gratuit o masă caldă și îndrumare din partea unui profesor specializat, pentru a-și face temele încă de la școală”, a declarat primarul Dan Tudorache.

În cea de-a doua categorie vor fi înscriși 135 de elevi din trei unități de învățământ. Aceștia frecventează școli care dispun de semiinternat și vor beneficia de o masă caldă pe zi. Este vorba despre Școala Gimnazială “Nicolae Grigorescu”, Școala Gimnazială nr.5 și Școala Gimnazială „Eugen Barbu”.

Masă caldă gratuită și pentru elevii de la Colegiul Tehnic “Dinicu Golescu” și de la Școala Gimnazială “Pia Brătianu”

Consilierii locali au aprobat și două hotărâri privind implementarea programului “Masă caldă la semiinternat în anul școlar 2019-2020 la Școala <<Pia Brătianu>>”, pentru 180 de elevi din ciclul primar, și “Masă caldă gratuită pentru 100 de elevi de la Colegiul Tehnic <<Dinicu Golescu>>”.

Aceste programe au ca obiective, pe de o parte, formarea unui comportament alimentar sănătos în rândul elevilor și promovarea unui stil de viață sănătos prin oferirea unui program de servire a mesei în mod regulat și punerea la dispoziție a unor alimente de calitate, iar pe de altă parte reducerea abandonului școlar și ameliorarea rezultatelor școlare ale elevilor cu posibilități materiale reduse.

Elevii de la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu” se “pregătesc astăzi, pentru a fi primii mâine”

Consilierii Locali au aprobat și proiectul “Pregătește-te astăzi pentru a fi primul mâine”, de care vor beneficia în viitorul an școlar 220 de elevi de la Liceul Teoretic “Constantin Brâncoveanu”. 

Acest proiect complementar activității școlare, finanțat integral de la bugetul local al Sectorului 1, a fost implementat la cererea părinților și a elevilor majori din cadrul liceului.

Prin intermediul său, liceenilor le va fi asigurată, după orele de curs, o pregătire suplimentară, pentru creșterea performanțelor școlare și pentru pregătirea examenelor naționale, precum și o masă caldă.

6 Shares