Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: CCR a amânat pentru 20 mai verdictul pe completurile de 3 / ÎCCJ a fixat termen pentru dosarul lui Dragnea exact în acea dată / POLITICĂ: Iohannis a semnat decretul de pensionare a lui Lazăr / 

Breaking News:
 

Angajații din Sănătate continuă seria de proteste

Sistemul de Sănătate este în continuare într-o situație extrem de delicat.

Luni dimineața s-au primit primele salarii de când a intrat în vigoare noua lege a salarizării și noul regulament al sporurilor.

Iar sumele încasate nu numai că nu au adus liniște, dar au creat și mai multă confuzie. Pentru că au fost reclamate cazuri de spitale unde unii angajați au încasat salarii duble, iar alții au avut scăderi de până la 3.000 de lei.

Astfel, luni dimineața, sute de angajați de la Spitalul Județean de Urgență Craiova protestează în curtea instituției. Oamenii au întrerupt lucrul, anunțând că sporurile le-au fost diminuate cu 20 sau chiar 50%.

Alte sute de persoane protestează la Spitalul Bagdasar Arseni din București. Este vorba în special de angajați din sistemul auxiliar cărora le-ar fi scăzut salariile în medie cu aproximativ 800 de lei, dar au fost scăderi și de 1.300 sau chiar 1.500 de lei.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, recunoștea zilele trecute că aproximativ 10% din angajații din Sănătate vor avea salariile diminuate și propunea ca aceste pierderi să fie acoperite din veniturile Instituțiilor pentru care lucrează.

0 Shares