Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Birchall i-a enervat pe baronii PSD și a fost remaniată / Dana Gârbovan este propusă ministru al Justiției / Iulian Iancu este propus vicepremier pentru Economie / Fifor este propus ministru plin la Interne / Șerban Valeca este propus ministru al Educației / Iohannis îi poate respinge / PARLAMENT: Ciolacu a convocat Camera Deputaților în sesiune specială, săptămâna viitoare / ANM: Caniculă și disconfort termic în aproape toată țara, până duminică / 

Breaking News:
 
Nimic nou marca "Abramburica"

DOCUMENT. Andronescu a modificat peste noapte calendarul admiterii la liceu

Cu doar o zi înainte de începerea susținerii probelor vocaționale de către absolvenții claselor a VIII-a, în cadrul Evaluării Naționale, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a emis, luni, un ordin care schimbă calendarul admiterii în învăţământul liceal de stat.

Aceasta, în ciuda faptului că unele etape se află deja în desfăşurare, actul nefiind discutat cu partenerii sociali, reclamă sindicaliștii membri ai federației “Spiru Haret”.

Concret, Andronescu a schimbat chiar și data de înscriere la probele vocaționale, deși acestea au avut deja loc, conform calendarului încă în vigoare, până la publicarea în Monitorul Oficial a Ordinului 3995 emis intempestiv de Ecaterina Andronescu. Prin același act, ministrul amână și afișarea locurilor disponibile în licee și școli profesionale.

Download (PDF, 2.09MB)

UPDATE: Ecaterina Andronescu susține însă că ordinul nu a apărut în Monitorul Oficial și că planificarea evaluării merge mai departe. ”Un ordin de ministru devine normă când apare în Monitorul Oficail. Planificarea existentă a probelor de aptitudini și vocaționale merge mai departe. Rămâne așa”, a spus Andronescu. pentru HotNews. 

Sindicaliştii reclamă că este amânată cu circa o lună desfăşurarea probelor de aptitudini, care se vor organiza cu doar câteva zile înainte de probele de la Evaluarea Naţională, pe varianta veche, modificată în anii trecuți astfel încât elevii să nu fie aglomerați cu aceste probe și cu cele scrise.

De asemenea, prin acelaşi act, se amână până la 30 mai şi afişarea locurilor disponibile în licee şi şcoli profesionale, lucru care va afecta grav şi mişcarea de personal, potrivit sursei citate.

„Ceea ce a făcut Ministerul Educaţiei este ilegal. Nu poţi să-ţi baţi joc de copii, părinţi şi cadre didactice. Sunt părinţi care s-au prezentat la centrele de examinare pentru a-şi înscrie copiii la probele de aptitudine, sunt inspectorate care au început să organizeze târgurile de oferte educaţionale, pe care le-au programat cu luni bune înainte. De exemplu, în Bucureşti, de mâine, liceele ar trebui să-şi prezinte oferta. Însă, unităţile de învăţământ nu au aprobate cifrele de şcolarizare, pe care, potrivit ordinului dat în această seară, le vor primi de-abia la sfârşitul lunii mai“, acuză Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret“.

15 Shares