Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

EDUCAȚIE: Dezastru la Bacalaureatul olimpicilor / Numai 75,6% dintre ei au promovat / Un singur candidat a obținut media 10 / ACTUALITATE: Ilie Năstase s-a ales cu două dosare penal / Fostul tenismen a fost prins băut la volan / Apoi a condus fără permis scuterul

 

Breaking News:
 

Firea l-a demis pe managerul Spitalului Colentina

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a demis luni pe managerul Spitalului Colentina, dr Bogdan Andreescu, pe care îl acuză că a lăsat în frig duminică,  timp de o jumătate de zi pacienții și personalul medical.

spital

Anunțul a fost făcut de Firea, luni dimineață, la ședința Comandamentului de iarnă.

Potrivit acesteia, în cursul zilei de duminică, aproape jumătate dintre pacienții și medicii spitalului au stat în frig.

Firea a precizat că nu a fost o o deficiență a RADET, deoarece presiunea și temperatura furnizate de regie au fost normale, ci a fost o problemă internă de management, nefiind făcută o revizie.

Ea a amenințat că va demite orice manager de spital care nu îşi va respecta obligaţiile de muncă.

Iată declarația completă:

“Am avut o situaţie dificilă ieri la spitalul Colţea, s-a rezolvat rapid, dar la Spitalul Colentina aproape jumătate de zi pacienţii au stat în frig.

Am dispus luarea unor măsuri urgente, control să aflăm ce s-a întâmplat, de ce Spitalul Colentina nu este pregătit să facă faţă unei perioade geroase şi care sunt motivele pentru care o perioadă destul de lungă de timp pacienţii şi chiar medicii de la Spitalul Colentina stau în frig în condiţiile în care în celelalte unităţi spitaliceşti lucrurile erau normale, pentru că managerii se pregătiseră.

Nu era o problemă de la RADET, presiunea şi temperatura erau normale, am verificat personal acest lucru, ci era o problemă internă, de lipsă de management, de inexistenţă a unui contract de mentenanţă, de inexistenţă a unei revizii care se face înaintea sezonului rece şi în general o tratare superficială a actului managerial.

Șase luni de zile, toţi conducătorii de instituţii din subordinea PMB au avut ocazia să demonstreze cetăţenilor şi mie, ca primar general, că îşi fac datoria faţă de oameni, că dacă au vrut să fie directori, manageri şi alte funcţii importante, au înţeles că nu au doar drepturi, ci în general obligaţii.

Azi dimineaţă am semnat dispoziţia pentru demiterea managerului Spitalului Colentina pentru motive întemeiate de nerespecatare a contractului de management şi anume asigurarea condiţiilor decente, normale pentru toţi pacienţii.

La fel se va întâmpla cu orice manager de spital sau de instituţie care nu îşi respectă contractul, care nu îşi asumă responsabilităţi şi care consideră că poate să facă absolut ce doreşte faţă de cetăţeni. Nu pot să tolerez astfel de atitudini. (…)

Astăzi l-am demis pe managerul Spitalului Colentina.

Mâine, dacă un alt manager de instituţie din acest domeniu sau din alt domeniu mi se dovedeşte că nu îşi respectă obligaţiile faţă de cetăţeni, pleacă acasă, aşa cum a plecat şi direcotorul RATB, care şi-a asumat un plan de măsuri, a plecat în concediu, problema nu este că a plecat în concediu, ci că a lăsat situaţia de la RATB dezastruoasă.

A fost instituţia cea mai nepregătită pentru codul galben şi codul portocaliu”.

ok
SECUNDATV.RO folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG13 2012.