Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Dragnea nu așteaptă sentința definitivă de luni / El își va anunța duminică seară candidatura la prezidențiale / JUSTIȚIE: Mazăre a făcut contestație în anulare la condamnarea de 9 ani de închisoare /

Breaking News:
 

Huligani infiltrați printre protestatari, în Franța. Macron cheamă la negocieri “Vestele galbene”

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, se va întâlni cu reprezentanții Mişcării “Vestelor galbene” și cu liderii principalelor partide, după ce protestele de sâmbătă și duminică au devastat centrul Parisului, la ele participând însă și bande de agresori, așa cum su putut fi văzute și în România în 10 august anul acesta sau în februarie 2017 și în ianuarie 2012.

Huliganii infiltrați printre protestatarii care se opun creșterii cu 155 a taxelor la motorină și benzină începând cu 1 ianuarie 2019, au aruncat cu pietre în forțele de ordine, dar au spart vitrinele magazinelor, pe care le-au jefuit, au avariat Arcul de Triumf și au distrus monumente de artă.

Inițial, după protestele de sâmbătă, autoritățile au luat în calcul institurea stării de urgență, însă duminică au renunțat la idee.

 

O reuniune excepţională s-a desfăşurat duminică la Palatul Élysée, iar preşedintele Emmanuel Macron a decis să nu facă nicio declaraţie publică deocamdată, a transmis Palatul Élysée duminică după-amiază.

La şedinţă au participat preşedintele Emmanuel Macron, premierul Edouard Philippe şi ministrul francez de Interne, Christophe Castaner, precum şi şefi ai serviciilor de securitate franceze.

La final, președintele Macron i-a cerut premierului Edouard Philippe să organizeze o reuniune cu liderii şi cu reprezentanţii protestatarilor.

De două săptămâni protestează “Vestele galbene” împotriva scumpirii carburanților, iar acțiunile nu dai semne să se oprească.

Sâmbătă au participat în centrul Parisului aproximativ 135.000 de persoane, iar duminică, protestele s-au extins. Astfel, noi violenţe s-au înregistrat în localitatea La Ciotat, de la periferia oraşului Marsilia. Opt protestatari violenţi au fost reţinuţi, iar doi agenţi de poliţie au fost răniţi..

Cel puţin 263 de persoane au fost rănite în cursul protestelor de la Paris, iar 412 indivizi acuzaţi de implicare în violenţe au fost reţinuţi, a transmis Ministerul francez de Interne.

0 Shares