Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Nicușor Dan a intrat în cursa internă a USR pentru candidatura la șefia Primăriei Capitalei / JUSTIȚIE: Anchetatorii reconstituie, timp de două zile, crimele din Caracal / Dincă a fost mutat la arestul IPJ Olt / ANM: Vremea se răcește semnificativ / Un val de aer polar străbate țara de miercuri până vineri /

Breaking News:
 

Liderii PPE, S&D, ALDE și Greens/EFA încep negocierile pentru noul președinte al CE

Liderii principalelor grupuri politice din Parlamentul European – PPE, S&D, ALDE și Greens/EFA – încep săptămâna viitoare negocierile pentru asigurarea majorității care va da președintele Comisiei Europene.

Liderii Manfred Weber, Udo Bullmann, Guy Verhofstadt, Ska Keller și Philippe Lamberts s-au întâlnit miercuri, pentru a doua oară după alegerile europene. Ei au convenit, într-o declarație comună, ca viitorul președinte al Comisiei Europene să se bucure de o majoritate largă și stabilă.

Negocierile vor începe în 12 iunie, astfel încât să se poată finaliza înaintea următorului Consiliu European.

Pe 2 iulie va începe noua legislatură a Parlamentului European, iar deputații se vor întâlni pentru sesiunea constitutivă din Strasbourg. Deputații își vor alege Președintele, cei 14 Vicepreședinți și 5 Chestori, și vor decide asupra numărului și componenței comisiilor parlamentare.

Statele membre vor desemna în Consiliul European, cu majoritate calificată, un candidat pentru postul de Președinte al Comisiei Europene, în conformitate cu rezultatele alegerilor europene. Parlamentul își dă acordul asupra acestuia, cu jumătate plus unu din numărul total al deputaților. În lipsa majorității, statele membre trebuie să propună un alt candidat, în termen de o lună.  

Comisarii propuşi de statele membre şi Preşedintele ales al Comisiei Europene trebuie să obţină aprobarea Parlamentului înainte ca noua Comisie să îsi poată prelua mandatul la începutul lunii noiembrie.

Principalii candidați pentru postul de președinte al Comisiei Europene sunt Manfred Weber (PPE) și Frans Timmermans (S&D).

11 Shares