Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Barna l-a lăsat cu ochii-n soare pe Orban / “Să vedem ce se întâmplă luni și marți în Parlament cu inițiativele legislative prioritare” / 

Breaking News:
 
Fostul baron PSD de Constanța nu scapă de pușcărie: mai are două condamnări la prima instanță, de căte 8, respectiv 4 ani, în alte două dosare. Record absolut: 9 dosare în instanță și două în cercetare

A 3-a condamnare definitivă la închisoare pentru Nicușor Constantinescu: 10 ani

Fostul baron PSD de Constanța Nicușor Constantinescu a fost condamnat definitiv, joi,  de ÎCCJ, la 10 ani de închisoare, pentru fapte de corupție.

El se află deja în penitenciar, pentru ispășirea altor două pedepse, de câte 5 ani, contopite de instanță la 7 ani și 4 luni.

În acest al treilea dosar, Nicușor Constantinescu fusese condamnat la 15 ani de închisoare, în primă instanță – Curtea de Apel București -, dar a făcut apel. 

Fostul președinte al CJ Constanța a fost găsit vinovat de 6 infracțiuni de abuz în serviciu, spălare de bani și constituire de grup infracțional.
 
El a dispus efectuarea unor plăți nelegale în valoare de peste 5 milioane de euro către mai multe instituții aflate în subordinea CJ constanța.
 
Alături de Constantinescu au fost trimise în judecată alte 15 persoane, Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa şi două firme.

Alte condamnări:

  • – Felicia Tăicuțu, fost director general al Direcției Generale Economico – Financiare din cadrul Consiliului Județean Constanța: 3 ani închisoare cu suspendare;
  • George Adrian Gâmbuțeanu, fost director general al RAJDP Constanţa: 3 ani închisoare cu executare, pentru complicitate la abuz în serviciu
  • Gică Ene, fost inginer silvic la RAJDP Constanţa: 2 ani de închisoare cu suspendare;
  • Constantin Vlăducă, inginer în cadrul Serviciului Utilități Publice din cadrul Consiliului Județean Constanța: 2 ani de închisoare cu suspendare.

Titi Cenușă, fost arhitect șef în cadrul Direcției Generale de Urbanism și Lucrări Publice a Consiliului Județean Constanța și Simion Lucian, fost șef al Serviciului Utilități Publice din cadrul Consiliului Județean Constanța, au fost achitați.

 

În luna mai, într-un alt dosar, fostul lider PSD a fost condamnat de Tribunalul Constanţa la 4 ani de închisoare cu executare, pentru achiziţia unui elicopter pentru situaţii de urgenţă, în cadrul unui program transfrontalier. Decizia instanţei nu este însă definitivă în acest caz.
 
Pe 15 decembrie 2014, elicopterul s-a prăbuşit în Lacul Siutghiol din Mamaia, iar cele patru persoane aflate la bord – pilotul Petre Corneliu Cătuneanu, copilotul Ginel Claudiu Crăcănel, medicul Laura Vizireanu şi asistenta medicală Gabriela Camelia Harton – au murit.
 
De asemenea, Nicușor Constantinescu a fost condamnat în 2018 la 8 ani de închisoare, în primă instanță, îl al cincilea dosar:

Nicușor Constantinescu a mai luat 8 ani de închisoare. Producătorul general al TVR riscă să ajungă și el după gratii

Fostul baron local al PSD a fost trimis în judecată, în total, în 9 dosare penale, ultimul din luna iunie 2018, pentru abuz în serviciu.

Însă anchetatorii au “pe țeavă” alte două dosare de corupție împotriva lui.

Nicuşor Constantinescu, audiat la DNA Constanța în alte două dosare de corupție
953 Shares