Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Dragnea nu așteaptă sentința definitivă de luni / El își va anunța duminică seară candidatura la prezidențiale / JUSTIȚIE: Mazăre a făcut contestație în anulare la condamnarea de 9 ani de închisoare /

Breaking News:
 
Inspecția Judiciară închide ochii atunci când este vorba despre oamenii lui Dragnea

ÎCCJ blochează de 10 luni procesul lui Vâlcov, condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare

Completul de 3 judecători al ÎCCJ care l-a condamnat în 8 februarie a.c. pe Darius Vâlcov la 8 ani de închisoare în primă instanță amână de 10 luni redactarea motivării sentinței, astfel că procesul s-a blocat.

sursă foto: news.ro

Concret, instanța superioară – Completul de 5 judecători – care va trebui să pronunțe sentința definitivă, nu poate începe judecarea, în lipsa motivării.

Iar Inspecția Judiciară, în alte cazuri extrem de “vigilentă”, nu se autosesizează în acest caz. Amintim că Inspecția Judiciară este condusă de Lucian Netejoru, pentru care ministrul Justiției, Tudorel Toader, a inițiat o Ordonanță de urgență prin care i-a prelungit mandatul acestuia, care îi expira la 1 septembrie a.c..

Potrivit legii, termenul de redactare a motivării este de 30 de zile.

Astfel, Codul de procedură penală prevede, la Art. 406 – Redactarea şi semnarea hotărârii:

(1) Hotărârea se redactează în cel mult 30 de zile de la pronunţare.

(2) Hotărârea se redactează de unul dintre judecătorii care au participat la soluţionarea cauzei, în cel mult 30 de zile de la pronunţare, şi se semnează de toţi membrii completului şi de grefier.

(3) Dispozitivul hotărârii trebuie să fie conform cu minuta”.

Ministrul Justiției, care clamează respectarea legii, nu pare deloc deranjat. Vâlcov a fost condamnat la 8 ani de închisoare, în primă instanță, pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență, spălare de bani și operațiuni financiare incompatibile cu funcția. 

574 Shares