Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Barna l-a lăsat cu ochii-n soare pe Orban / “Să vedem ce se întâmplă luni și marți în Parlament cu inițiativele legislative prioritare” / 

Breaking News:
 
Fostul ministru de Interne din Guvernul Tăriceanu a fost găsit nevinovat pentru șpaga de o jumătate de milion de euro

Minune de la ÎCCJ! Cristian David (PNL), fost ministru de Interne, a fost ACHITAT după condamnarea de 5 ani la prima instanță

Cristian David (PNL), fostul ministru de Interne în Guvernul Tăriceanu, a fost achitat definitiv, marți, de un complet de 5 judecători de la ÎCCJ după ce un complet de 3 l-a condamnat, în primă instanță, la 5 ani de închisoare, pentru fapte de corupție.

Cristian David (bacau.net)

Condamnarea la Completul de 3 a fost pronunțată în 7 decembrie 2017 și a fost luată cu majoritate de voturi: judecatorii Ionut Matei și Sandel Macavei au fost pentru condamnare, iar judecătoarea Ioana Bogdan, pentru achitare.

În motivarea sentinței, redactată în septembrie 2018, se arată că “inculpații au văzut în interesul denuntatorului de a obține emiterea titlului de proprietate o sursa de îmbogățire pentru ei, dijmuind profitul obținut de acesta în urma vânzării terenurilor”, mai motiveaza judecatorii.

Totodata, magistrații au dispus mentinerea masurilor asiguratorii si confiscarea sumei de 500.000 de euro de la fostul ministru de Interne.

Iată însă că David a fost achitat acum, după aproape doi ani de la condamnare, de un complet de 5 judecători, iar sentința este definitivă.

Cristian David a fost trimis în judecată în 2015, de procurorii anticorupție, sub acuzația că a primit mită 500.000 de euro, pentru a interveni la prefectul judeţului Buzău, Cristinel Bîgiu, în vederea stabilirii dreputului de proprietate în cazul unui teren de 15 hectare din municipiu, de către Comisia Judeţeană Buzău pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor.

Procurorii au arătat că, în acest caz, mandatarul Adrian Mladin, care acţiona pentru Cecilia Viorica Ştirbulescu să îndeplinească toate formalităţile necesare în vederea revendicării terenului de 15 hectare situat în municipiul Buzău, ar fi apelat la Valeriu Roger Niţescu, director cabinet al lui Cristian David la Ministerul Internelor la data faptelor, pentru a-l pune în legătură cu prefectul de atunci al judeţului Buzău, Cristinel Bîgiu, ulterior preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Buzău, în condiţiile în care dosarul de revendicare era tergiversat.

Niţescu i-ar fi spus atunci lui Mladin că nu îl cunoaşte pe prefect, dar că ar putea să intervină Cristian David la Bîgiu.

“Ulterior, având confirmarea dată de Niţescu Valeriu Roger cu privire la intervenţia ministrului internelor şi reformei administrative, numitul Mladin Adrian s-a prezentat la Instituţia Prefectului judeţul Buzău, unde a luat legătura cu Bîgiu Marian Cristinel, prezentându-i acestuia situaţia dosarului de revendicare. La data de 18.09.2007, în timp foarte scurt după realizarea intervenţiei, Comisia Judeţeană Buzău pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor a emis titlul de proprietate pe numele persoanelor pentru care mandatarul a acţionat Ştirbulescu Cecilia Viorica asupra unei suprafeţe de teren de 15 hectare”, potrivit procurorilor.

Procurorii spuneau că în schimbul intervenţiei lui Cristian David la prefectul judeţului Buzău, Niţescu ar fi pretins şi primit 1,1 milioane de euro de la Mladin, spunându-i acestuia că ministrul Internelor a pretins 500.000 de euro.

În 1 februarie 2008, Niţescu şi Adrian Mladin au mers împreună la o bancă din centrul Capitalei, de unde Mladin a scos 500.000 de euro. Ulterior, cei doi au mers la sediul Ministerului Internelor, unde Niţescu i-a dat lui Cristian David cei 500.000 de euro, au spus procurorii.

Cristian David a fost denunţat în 2014, iar DNA a cerut, în 10 noiembrie, aviz de la preşedintele de atunci, Traian Băsescu, pentru urmărirea penală a fostului ministru al Internelor, pentru luare de mită.

În 19 noiembrie 2014, Traian Băsescu a semnat documentul cerut de DNA.

Cristian David a afirmat tot timpul că nu a avut niciun fel de implicare în emiterea vreunui document legat de stabilirea dreptului de proprietate. Însă a dispărut din viața publică.

71 Shares