KIA

Exim Bank

UE

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

KIA

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Iordache susține că amendamentele la Codurile penale nu depășesc cadrul Directivei europene / JURIDIC: DNA avertizează că modificările vor avea un efect devastator asupra anchetelor penale / KOVESI: Dacă modificările Codurilor intră în vigoare, DNA se desfiinţează

Breaking News:
 

Procuror şi avocat din Bucureşti, trimişi în judecată pentru luare de mită

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunţă, joi, trimiterea în judecată a lui Cătălin Nicolae Ceort, fost procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi a lui Victor Ignat, avocat suspendat în cadrul Baroului Bucureşti.

Cătălin Nicolae Ceort a fost trimis în judecată în stare de libertate, fiind acuzat de comiterea infracţiunii de luare de mită. Victor Ignat a fost trimis în judecată sub control judiciar, fiind acuzat de comiterea infracţiunii de complicitate la luare de mită.

Conform procurorilor DNA, “în cursul lunii decembrie 2016, inculpatul Ceort Cătălin Nicolae, în calitate de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Urmărire Penală şi Criminalistică, în mod indirect, prin intermediul inculpatului Ignat Victor, a pretins suma de 260.000 de euro de la un om de afaceri (martor în cauză), cercetat pentru comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani într-un dosar penal aflat în instrumentarea magistratului.

Aceşti bani au fost pretinşi de inculpatul Ceort Cătălin Nicolae în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu un act contrar acestor îndatoriri, în sensul adoptării unei soluţii favorabile faţă de martor în cauza respectivă.

La data de 27 decembrie 2016, în scopul arătat mai sus, inculpatul Ignat Victor a primit de la omul de afaceri suma de 30.000 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”.

Dosarul va fi judecat de magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

ok
SECUNDATV.RO folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG13 2012.