Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Toader anunță modificarea abia peste 10 zile, prin OUG, a recursului compensatoriu /  ACTUALITATE: Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 26 

Breaking News:
 

Radu Mazăre, condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare. Decizia nu este definitivă

Magistrații de la Tribunalul Constanța au decis, miercuri, condamnarea la 6 ani și 6 luni de închisoare a lui Radu Mazăre, fost primar al municipiului Constanța.

Mazăre a fost găsit vinovat de comiterea mai multor infracțiuni de abuz în serviciu în legătură cu înstrăinarea din domeniul public a mai multor suprafețe de teren din Mamaia pe sume multe subevaluate.

Mazăre a fost găsit vinovat de faptul că prin acțiunile sale, de a ceda terenurile respective la prețuri subevaluate, a prejudiciat bugetul municipiului Constanța cu peste patru milioane de euro.

Decizia dată miercuri nu este una definitivă și poate fi atacată în termen de 10 zile. Alături de Mazăre a fost condamnată la închisoare Sorina Gina Hortolomei Moscu, o apropiată a fostului primar, care a luat 2 ani și 11 luni de închisoare cu suspendare.

Sorina Gina Hortolomei Moscu a fost găsită vinovată de faptul că, în mai 2007, a preluat un teren de peste 500 de metri pătrați de la Primărie, știind că îl achiziționează la un preț mult subevaluat.

Apoi l-a trecut fictiv prin patrimoniul altor societăți comerciale, controlate tot de ea, pentru a fi disimulată proveniența ilicită.

Radu Mazăre se știe că se află de anul trecut în Madagascar, unde a solicitat azil politic. El mai are o condamnare la activ. În iulie anul trecut a luat 4 ani de închisoare cu suspendare, la Curtea de Apel București, fiind găsit vinovat de executarea unor retrocedări ilegale de terenuri.

Mazăre a anunțat că nu se întoarce în România pentru că este ținta așa-zisului Stat Paralel și nu a avut și nu are parte, în țară, de justiție corectă.