Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Parlamentul a respins OUG de amânare a majorării alocațiilor / Guvernul Orban este obligat să le dubleze, de la 1 februarie / 

Breaking News:
 

Secția pentru procurori a CSM cere renunțarea la OUG și adoptarea Codurilor penale în Parlament

Secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) i-a cerut joi Guvernului Dăncilă să renunțe la proiectul de ordonanță de urgență (OUG) pentru modificarea Codurilor penale și adoptarea acestora în urma procedurilor parlamentare, așa cum prevede legea. 

 
Secția pentru procurori a CSM a transmis, printr-un comunicat de presă, că nimic nu justifică urgența modificării Codurilor penale de către Guvern și acuză lipsa de consultare a magistraților.
 
Vineri este programată ședința de guvern amânată joi de premierul Viorica Dăncilă. Deși pe agenda oficială a Guvernului nu figurează proiectele de ordonanță privind Codurile penale, acestea pot intra pe lista suplimentară.
 
Comunicatul integral al CSM:
 
”În contextul discuțiilor publice privitoare la iminenta modificare a codurilor penal și de procedură penală, Secția pentru procurori apreciază că în acest moment nu se justifică urgența adoptării unor astfel de modificări de către legiuitorul delegat. 
 
Secția subliniază că adoptarea pe această cale a unor astfel de modificări, fără o evaluare corespunzătoare a impactului și fără o consultare efectivă a magistraților, poate afecta negativ activitatea parchetelor, cu repercusiuni și asupra previzibilității normelor legale de care trebuie să beneficieze în primul rând cetățenii.
 
Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii solicită continuarea procedurilor parlamentare începute în anul 2018 privind modificarea codurilor penal și de procedură penală, pentru a se asigura cadrul necesar unor dezbateri reale care să implice efectiv sistemul judiciar”.
74 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv