Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Tăriceanu așteaptă sentința definitivă a ÎCCJ în dosarul mărturiei mincinoase și favorizării infractorului / EXTERNE: Actorul de comedie Zelenski a câștigat alegerile prezidențiale din Ucraina / POLITICĂ: Șeful DGA o acuză pe Carmen Dan că a mințit la debarcarea lui Tudose / 

Breaking News:
 

Iohannis, despre revocarea lui Dragnea și Iordache: Încercarea merită reluată

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri seară, la Cotroceni, că încercarea opoziției de a-i schimba de la șefia Camerei Deputaților pe Liviu Dragnea și pe secundul lui, Florin Iordache, „merită reluată”.

Iohannis a fost întrebat de ziariști, la finalul lansării proiectului „România Educată”, cum comentează acuzațiile lansate de Olguța Vasilescu – și reluate de Dragnea -, care a spus că un liberal i-a cerut lui Florin Iordache să se ridice de la prezidiu pentru a discuta telefonic cu șeful statului.

„Nu am avut timp de așa ceva” dar „încercarea merită reluată și sper că opoziția va reuși” să-i schimbe pe Dragnea și Iordache din funcțiile de președinte, respectiv vicepreședinte al Camerei.

Întrebat dacă susține moțiunea de cenzură a Opoziției împotriva Guvernului Dăncilă, președintele a răspuns: „Eu nu trebuie să susțin o moțiune de cenzură. Opoziția trebuie să susțină o moțiune de cenzură și sper să o facă”.

Iohannis a mai arătat că s-a săturat de „atâţia penali şi infractori în vârful politicii româneşti:

“Este evident că ceea ce vedem în ziua de astăzi în circul politic se datorează şi faptului că s-a pus cam rar problema valorilor şi cam rar problema integrităţii în ultimii 30 de ani şi ne dăm seama acum că s-a greşit profund. O societate este exact atât de bună cât este sistemul său educaţional. Dacă vrem altceva, eu vreau altceva… Eu m-am săturat de atâţia penali şi infractori în vârful politicii româneşti. Dacă vrem altceva trebuie să acţionăm. (…) Fără valori nu ai valoare. Aceste valori trebuie selectate, alese cu mare grijă”, a spus Iohannis, la lansarea rezultatelor proiectului “România Educată”.

El a subliniat că “lucrurile sunt aşa pentru că au fost lăsate la voia întâmplării”.
“Fiecare şi-a ales valorile din vecinătate, din familie, din politică şi sunt convins că putem mai bine. Dacă nu aş fi convins că putem mai mult de atât nu aş sta aici şi nu aş prezenta acest program”, a spus Iohannis.

Opoziția a votat cu mâinile ridicate demiterea lui Dragnea și a lui Iordache de la șefia Camerei, însă președintele de ședință susține că votul – chiar dacă majoritar – nu se pune, pentru că a încălcat Regulamentul. PNL, USR și PMP au invocat o decizie a CCR, care spune că plenul este suveran:

Scandal în Camera Deputaților, unde PSD și ALDE au pierdut majoritatea. Iordache s-a lipit de scaun
Olguța: Vă garantez că avem în continuare majoritate
Dragnea, despre votul pentru revocarea sa: N-am fost în sală, pentru a-i lăsa să se desfășoare
63 Shares