Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: CCR a amânat pentru 20 mai verdictul pe completurile de 3 / ÎCCJ a fixat termen pentru dosarul lui Dragnea exact în acea dată / POLITICĂ: Iohannis a semnat decretul de pensionare a lui Lazăr / 

Breaking News:
 

Două noi focare de pestă porcină în Teleorman. În total, 285 de localități din 18 județe

Două focare noi de pestă porcină au fost confirmate în județul Teleorman, primul într-o gospodărie din comuna Cervenia, unde au fost identificați doi porci bolnavi, iar al doilea – pe un fond de vânătoare din Slobozia Mândra, unde au murit mistreți iar probele prelevate au ieșit pozitive, relatează Mediafax.

Specialiștii au mers la cele două focare și au aplicat măsurile necesare.
”Se dezinfectează, se îngroapă porcii, facem ce putem face. Nu este o situație scăpată de sub control, noi aplicăm măsurile care se impun”, a declarat Tudor Viorel, reprezentant al DSV Teleorman.
 
Primele cazuri de pestă porcină africană au apărut în Teleorman în săptămâna 15-20 octombrie, iar de atunci au fost confirmate cinci focare, astfel că acum numărul total al focarelor este de șapte.
 
Potrivit ANSVSA, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 285 de localități din 18 județe, cu 1.086 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 147 de cazuri la mistreți.
 
În ultimele 6 luni au fost eliminați 360.647 de porci afectați de boală.
 
0 Shares