Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Nicușor Dan a intrat în cursa internă a USR pentru candidatura la șefia Primăriei Capitalei / JUSTIȚIE: Anchetatorii reconstituie, timp de două zile, crimele din Caracal / Dincă a fost mutat la arestul IPJ Olt / ANM: Vremea se răcește semnificativ / Un val de aer polar străbate țara de miercuri până vineri /

Breaking News:
 

Dezbatere cu scandal la MT, pe proiectul OUG de legiferare a paltformelor de tip Uber

La Ministerul Transporturilor a avut loc, luni, ședința de dezbatere publică a proiectului de Ordonanță de Urgență (OUG) privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto – de tip ridesharing.

Proiectul OUG a fost publicată în data de 23 mai  pe site-ul MT, iar cei interesaţi au avut la dispoziţie 12 zile pentru a transmite propuneri/observaţii referitoare la textul proiectului.

Reprezentanţii taximetriştilor s-au declarat nemulţumiţi de ordonanţă, susţinând că urgenţa proiectului nu este justificată și că activitatea de ridesharing trebuie legiferată în Parlament.

Ei au amenințat că,  în cazul în care actul normativ va fi aprobat de Guvern, vor intra în greva foamei și vor cere abrogarea lui. Șoferii care colaborează cu Uber, Bolt şi Clever au fost acuzați că fac parte dintr-un sistem de taxi paralel.

Taximetriştii au mai susţinut că legea le permite şoferilor care ultilizează platformele online să falimenteze programul Rabla, întrucât pot folosi maşini cu 15 ani vechime.

DOCUMENT. Proiectul OUG pentru serviciile de ridesharing

Companiile de rideshating au afirmat că nu înţeleg de ce un serviciu digitalizat ar trebui să revină la vechea facturare tradiţională. Ei spun că proiectul legislativ este normal pentru o ţară modernă, membră a Uniunii Europene.

La final, reprezentanţii Ministerului Transporturilor au afirmat că susţin tehnologia în business şi doresc să creeze o platformă universală, care să mulţumească şi cerinţele taximetriştilor.

0 Shares