Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: CCR a amânat pentru 20 mai verdictul pe completurile de 3 / ÎCCJ a fixat termen pentru dosarul lui Dragnea exact în acea dată / POLITICĂ: Iohannis a semnat decretul de pensionare a lui Lazăr / 

Breaking News:
 

Guvernul Dăncilă, sabotat de Parlament: Autostrada Tg Mureș – Iași va fi construită din fonduri europene

Camera Deputaților a adoptat miercuri, în calitate de – for decizional, Legea privind construirea, din fonduri europene și cofinanțare de la bugetul de stat, a „Autostrăzii Unirii” Târgu Mureş – Iași.

Votul a fost aproape unanim: 261 „pentru”, 2 împotrivă şi 5 abţineri. Legea a fost iniţiată de 70 de senatori şi deputaţi din toate partidele parlamentare.

Potrivit acestei legi, Ministerul Transporturilor va demara, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii, procedurile necesare pentru realizarea obiectivului de investiţii Autostrada Unirii.

„Obiectivul de investiţii Autostrada Unirii se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile şi/sau prin parteneriat public/privat. În fiecare lege bugetară anuală, pe durata implementării proiectului, se vor aloca acestui obiectiv credite bugetare conform necesarului de finanţare comunicat de Ministerul Transporturilor”, prevede proiectul legislativ.

Amintim că Guvernul Dăncilă a aprobat în 24 mai, printr-o Ordonanță de urgență, construirea unei autostrăzi prin parteneriat public-privat (PPP), renunțând la accesarea fondurilor europene, deși Autostrada Tg Mureș – Tg Neamț – Iași – Ungheni este prinsă în Master Planul General de Transport al României.

Acesta a fost adoptat în forma finală în 2016 și a reprezentat o cerință a Comisiei Europene pentru ca România să mai primească fonduri europene pentru proiecte de infrastructură. 

În Master Plan, Autostrada A8 Tg. Mureș – Tg Neamț – Iași – Ungheni este prevăzută a avea 318 km și un cost de 4 miliarde de euro. 

0 Shares