Zeci de polițiști de la Inspectoratul de Poliție Județean Olt au efectuat, marți dimineața, 13 percheziții domiciliare și la sediile sociale ale unor persoane juridice.

Au fost verificate locații din județele Olt și Dolj, misiunea anchetatorilor fiind de a documenta activitatea unei femei de 32 de ani, administratorul unei societăți comerciale.

Suspecta desfășura afaceri cu materiale de construcții și este bănuită că a comis mai multe infracțiuni de evaziune fiscală în perioada 2012-2014, prejudiciind bugetul cu peste 500.000 de lei.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, care instrumentează acest dosar, susțin că “activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a unei femei, de 32 de ani, bănuite că, în perioada 2012-2014, în calitate de administrator al unei firme din domeniul comerțului cu materiale de construcții, din orașul Drăgănești Olt, ar fi înregistrat în evidența contabilă facturi fiscale de achiziție mărfuri, eliberate de societăți comerciale tip fantomă, din municipiul București și județele Olt și Dolj. Plățile între firme ar fi fost făcute prin viramente bancare, dar sumele de bani ar fi fost retrase de administratorii firmelor fantomă, cunoscând că provin din infracțiuni și restituite celui vizat”.

10 persoane vor fi audiate la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version